Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

15 (2) березня, неділя. Неділя 3-тя Великого посту, Хрестопоклонна.  Глас 7. Єв. 7.,

+ Св. свщмч. Теодота, єп. Киринейського.

Утреня: по “Бог Господь”: тр. неділ. (2), Сл.: Хреста, І нині: богород. з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. неділ., «Ангельський хор», іпакой, степенна і прокімен 7-го гл. Єв. Йо. 63 зач.; 20, 1-10. Пс. 50, Слава: «Покаяння двері відкрий мені», І нині: «На спасення стежки» і т. д. Канонів 3: воскрес., богород. і Тріоді. Катавасія Тріоді. По 3-ій сідал. Хреста. По 6-ій – конд.-ікос Хреста. По 9-ій – світил. неділ., Сл.: Хреста, І нині: його ж. Хвалитних стихир 9: 4 неділ. і 5 Тріоді, з яких три останніх з приспівом Хреста, Сл.: Тріоді, І нині: «Преблагословенна». Під час Великого славослов’я відбувається перенесення Чесного Хреста з трапези на тетрапод. Тропар "Спаси, Господи" (г. 1) і поклоніння Хресту зі співом «Хресту Твоєму». Відпуст великий з помин. прп. Після відпусту – Слава, І нині: євангельська стихира.

Часи: на всіх часах тр. воскрес., Сл.: Хреста. Кондак – лише Хреста.

Літургія св. Василія Великого: тр. воскрес. і Хреста, Сл., І нині: конд. Хреста. Замість Трисвятого – «Хресту Твоєму». Ап. – Єв. 311 зач.; 4, 14-5, 6. Єв. – Мр. 37 зач.; 8, 34-9, 1. Все інше -лише неділі.

Вечірня: катизми немає. На “Господи, візвав я” 10 стихир: 4 покаянні Октоїха: (2 із стиховні Вечірні і 2 із стиховні Утрені), 3 Тріоді, та 3 мчч., Сл: мчч., І нині: звич. богород. за гласом Сл. Вхід, великий прокімен “Дав єси спадкоємство”. “Сподоби, Господи”. Стиховня Тріоді. По “Отче наш” співаємо 3 тропарі з поклонами, а “Під твою милість” без поклону. “Господи, помилуй” (40) й інше, як у часослові, тільки до кінця 3-го вел. поклону молитви св. Єфрема і відразу “Слава Тобі, Христе Боже” і відпуст дня з помин. мчч.