Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Мер Парижа проти будівництва православного храму біля Ейфелевої вежіБудівництво православного собору в центрі Парижу наробило переполоху у французькій столиці. Парижани та їх мер виступають проти будівництва 27-метрового православного собору, який планують побудувати віряни поряд з Ейфелевою вежею. 

  "Ця будівля зіпсує весь район", - підтримав паризький градоначальник Делано побоювання заможних парижан, які живуть поблизу в будинках, кожний квадратний метр в яких коштує 21 тисячу євро.

За його словами, такий храм зіпсує не тільки вигляд Парижа, але і зашкодить іміджу Росії.

Бояться будівництва православного собору в самому центрі Парижа і французькі спецслужби. Правда, за зовсім іншої причини. Вони побоюються, що собор стане центром... шпигунської діяльності їхніх російських колег.

  Проблема будівництва цього храму може також розсварити столичну владу з урядом, який, одначе, не хоче псувати стосунки з Москвою. Президент Олланд спробує наступного тижня, - пишуть паризькі газети, - умовити Дмитра Медведєва замінити нинішній пишний проект, автором якого є іспанський архітектор Мануель Нуньєс-Яновський, на більш скромний.

 Під православний храм відведено ділянку площею 4 тисячі квадратних метрів, які раніше належали французькій метеослужбі. У 2010 році уряд Росії купив її за 70 мільйонів євро.

Проект будівництва православного храму - до речі, єдиного в Парижі, де проживає до 200 тисяч росіян, - передбачає зведення також культурного центру та школи. Кошторис проекту оцінюється в 34,5 млн. євро.

      Про це повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на УНН .