Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Святіший Отець про важливість реалізації права людини на воду«Не наближаємося ми до великої світової війни за воду?» - висловив занепокоєння Папа Франциск, виступаючи на науковій конференції, присвяченій праву людини на воду. Семінар, організований Папською академією наук, відбувся 24 лютого 2017 року в Ватикані,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Проблема нестачі питної води - найціннішого ресурсу планети - настільки драматична, що Понтифік пов'язує її з феноменом "фрагментарної третьої світової війни нашого часу". "Цифри, які озвучує ООН, запаморочливі і не можуть залишити нас байдужими: тисячі дітей помирають щодня через хвороби, пов'язаних з водою; мільйони людей споживають забруднену воду ", - нагадав Франциск. "Необхідно зупинити і змінити цю ситуацію. Ще не пізно, проте потрібно терміново усвідомити існуючу потребу в воді і її життєво важливу цінність для добробуту людства ".

Вода є початком всього, нагадав Святіший Отець, роблячи посилання на Книгу Буття. Тому "питання, про яке йде мова, фундаментальне і дуже термінове", підкреслив він. "Фундаментальне, так де є вода, там є життя", термінове - "оскільки наш спільний дім потребує охорони". У зв'язку з цим він закликав країни приділяти питанням гігієни і забезпечення населення питною водою належної уваги на рівні державної політики.

На думку Папи, шанобливе ставлення до водних ресурсів є "умовою реалізації інших прав людини". Тому потрібно розвивати "культуру турботи і зустрічі, в якій об'єдналися б необхідні зусилля вчених і підприємців, представників влади і політиків". Тоді "не не буде більше окремих і ізольованих голосів - буде крик брата, який звучить серед нас, крик Землі, яка просить поваги і відповідального спільного користування ресурсами, які належать всім".