Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

притча Помер молодий чоловік. Всі тужили за ним. Комусь він був сином чи братом, комусь - чоловіком і татом, ще комусь - другом чи ворогом. Але, незважаючи на його поведінку, всі молилися за нього, щоб душа пішла до Неба. Одного разу цей чоловік приснився своїй сестрі.

- Тут дуже гарно! – сказав він. - Тут є красиві лани, річки, небачені фрукти і овочі, прекрасні квіти таких кольорів, яких ніколи не було на землі!

- То ти в Раю? – спитала.

Відповіді не почула.

-         Я бачив й інші місця, де люди мучаться, кричать, де чути «…плач і скрегіт зубів.» (Мт. 24:51). Там темно і холодно, буває і пекельно жарко, багато різної тварі повзає - вони всі страшні й бридкі. Душі, крики яких я чув, наче намагалися достукатися до своїх близьких: «не чиніть, так як ми чинили, не робіть зло!» Якби я знав, як тут грішники мучаться, я б на землі жив по-іншому.

Сон обірвався…

Там нам доведеться відповідати за все: за вчинок, дію, слово і, навіть, за кривий чи осудливий погляд. «Багато бо покликаних, але вибраних мало… І підуть ті на вічну кару, а праведники – на життя вічне…»  (Мт.22:14; 25:46).

Так що бережімо свою безсмертну душу ще тут, у цьому туземному житті: щиросердно молімо й просімо Господа пробачити нам наші гріхи й провини та посприяти й допомогти - згідно Його заповідей і настанов - виправити наш життєвий шлях!

Аудіо слухайте тут: Притча "Застереження з небес"

Відео дивіться тут: Відеопритча "Застереження з небес"

Для Християнського порталу КІРІОС Юлія Головчин "Притчі"