Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Десять заповідей сексуальної близькості від о. Ксаверія  КнотцаЗАПОВІДЬ ПЕРША: Правте Літургію подружнього життя

Подружжя повинне турбуватися про три домашні вівтарі: молитви, засідання і обдарування.

Біля першого чоловік і дружина провадять спільну молитву, біля другого – розмовляють про повсякденні клопоти, а біля третього – переживають священну любов під час статевої близькості. Відсутність будь-якого вівтаря є порушенням миру в Христі і спокою в спільноті життя та любові.

 

ЗАПОВІДЬ ДРУГА: Будуйте триєдиний зв’язок

Якщо людина не вірить у присутність Бога при інтимній зустрічі, то з таким самим успіхом може спитати: «А що Богові до мого здоров'я, любові, праці, грошей, відпочинку?» Сама ж людина закриває перед Господом двері у своє життя. У Бога немає дому на небі, Він не приходить до нас у гості – Він присутній з нами, навіть у ліжку.

 

ЗАПОВІДЬ ТРЕТЯ: Створіть собі «каталог дозволених пестощів»

Такого каталогу Церква, на жаль, не створила. Адже визначення чітких меж між дозволеною експресією і забороною деяких типів насолоди лише створить у подружжі дискомфорт, стане причиною сумнівів і непорозумінь. Поза тим, о. Кнотц все-таки розглядає деякі любощі і ставить свою оцінку. Наприклад, оральний секс монах просить не плутати з тим, який пропагує порнографічна галузь.

 

ЗАПОВІДЬ ЧЕТВЕРТА: Не будьте сексуально залежними

У любовних  утіхах розставлені свої пастки сексуальності. Є люди, які не вміють панувати над власним тілом. Чоловіки часто не справляються з сексуальним потягом, жінки не вміють приховати егоїстичних настроїв. Не можна ні на хвильку забувати, що секс може підняти до невідомих раніше вершин, звідки все видно і відкривається справжня краса. Та часто той-таки секс може відібрати ґрунт під ногами і кинути у прірву, де темно і вибратись з якої буде коштувати великих зусиль.

 

ЗАПОВІДЬ П’ЯТА: Не бійтеся вивчати своє тіло

«Сучасні, освічені жінки навчились стежити за своєю плідністю, і тому перестали боятися.» Вони навчилися планувати дітей, спостерігаючи за природою свого організму. Думка про зачаття дитини наводить панічний страх і дезорієнтує подружжя в сексуальному житті. Частенько воно ще й губиться по дорозі до  божественних відчуттів, оскільки використовує контрацептиви. Таким чином, подружжя вносить у справжні і чисті відносини недовіру та штучність.

 

ЗАПОВІДЬ ШОСТА: Не лягай під ніж

Науковці перевертають класичний світ. Дійшло вже до того, що їхньою мрією є клонування людини та оживлення мертвого тіла. Ще трішки і вони зможуть відібрати у Господа владу творення. А поки що люди вдаються до хірургічного втручання, корегують свій зовнішній вигляд, як їм заманеться. Це велика утопія.

 

ЗАПОВІДЬ СЬОМА: Забудьте  про контрацептивні засоби

Усі контрацептиви виводять чоловіка та дружину з християнської культури, нав’язують зовсім інший стиль життя. Будь-яка фальш не зближує з Господом, а лише віддаляє від Нього.

 

ЗАПОВІДЬ ВОСЬМА: Вчіться грати за правилами

Сексуальне життя християнина схоже на футбол, і християнин має знати правила гри: що дозволено,а що карається. «Часом зрада, аборт виводить людину з «поля гри» на багато місяців або й років».

 

ЗАПОВІДЬ ДЕВ’ЯТА: Кохаймося – бо ми того варті!

Цілком нормальне подружнє життя може бути святим. Тобто Господь сам заклав у серці людини  любов і бажання фізичної близькості. Отець Кнотц не засуджує пестощі, ніжність, ласку, не  забороняє вдосконалювати свої наміри, експериментувати в сексуальному житті, але просить пам’ятати, що при інтимній зустрічі присутній  Бог.

 

ЗАПОВІДЬ ДЕСЯТА: Пам’ятай про помсту на небі

Сексуальні бажання і перверзії треба вміти стримувати. Якщо комусь з подружжя це не вдається, то один тягне іншого на дно. Є смертні і повсякденні гріхи, моральна оцінка яких різна. Світ дає багато можливостей і для розвитку, і  для деградації.