Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Судан: двом пасторам загрожує смертна караГоніння на християн Судану зростають: два місцевих пастора, незважаючи на брак доказів, були звинувачені в злочинах проти безпеки держави,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на СNL.

За повідомленням організації «Всесвітня християнська солідарність» (Christian Solidarity Worldwide - CSW), звинувачення були пред'явлені, незважаючи на те, що «доказів, необхідних для арешту, не було, не кажучи вже про визнання пасторів винними».

Хассан Абдурахим і Кува Шамаль були заарештовані в грудні минулого року, незважаючи на те, що Шамаль був випущений до початку травня. Раніше їх адвокати виявляли побоювання щодо їх утримання у в'язниці - маленькі камери з обмеженою вентиляцією і перебоями з електрикою.

Пасторів звинувачують в шпигунстві, поширенні неправдивих новин і війні проти держави. Однак, за словами CSW, звинувачення мають непрямий стосунок до священиків: також звинувачення пред'явлені студенту Абдулмонему Абдумавлі.

Нещодавно суданський уряд жорстоко придушив студентську демонстрацію; Абдумавла збирав гроші для студента, який отримав опіки під час демонстрації, що, як передбачається, привернуло увагу влади.

За повідомленням CSW, Абдурахим був заарештований, тому що пожертвував гроші на лікування студента, а Шамаль звинувачують тільки за те, що він товариш Абударахіма.

Арешт пішов за серією арештів місцевих християн. У минулому році пастори Ят Майкл і Пітер Ієн були звільнені після такого ж звинувачення, яке привернуло увагу правозахисної групи «Міжнародна амністія» (Amnesty International) і подібних християнських організацій.

З часу відділення Південного Судану в 2011 році, президент країни Омар аль-Башир неодноразово закликав впровадити Шаріат в країні. В даний час Міжнародний Кримінальний Суд звинувачує аль-Башира в геноциді в Дарфурі.