Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Центр практичної допомоги захисникам України AXIOS презентували у Києві.(ВІДЕО)15 листопада 2016 року в Київській православній богословській академії, що на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, в рамках круглого столу «Виклики та перспективи повернення захисників України в мирне життя» відбулася презентація Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS.

У заході взяли участь Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній; начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, генерал-майор Олег Грунтковський; меценат Андрій Мацола, захисники України та капелани.

Учасники круглого столу підняли актуальні питання повернення демобілізованих військовослужбовців в соціальне та професійне життя, а також обговорили складнощі, пов’язані з їхньою адаптацією та реінтеграцією,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на прес-службу УПЦ КП.

Зокрема, під час зустрічі було акцентовано увагу на те, що сьогодні вже понад чверть мільйона українців взяли участь у військовому конфлікті на Сході. Повертаючись з зони АТО, вони, на жаль, продовжують боротьбу – хтось бореться з війною всередині себе, долаючи психологічні складнощі; хтось відстоює власні права на державну допомогу та заслужені пільги; хтось починає шукати себе в нових умовах; проте всі вони прагнуть достойного мирного життя для себе та своїх родин. Допомогти захисникам України прийняти та подолати ці виклики можна лише об’єднавши зусилля Церкви, армії та свідомих українців – впевнені учасники круглого столу. Саме тому в Києві розпочав роботу Центр практичної допомоги захисникам України AXIOS, місія якого – підтримати починання та відкрити нові перспективи перед демобілізованими українцями та членами їхніх родин.

Завершуючи зустріч, всі учасники круглого столу висловили впевненість, що Центр практичної допомоги захисникам України AXIOS стане саме тим місцем, завдяки якому шлях демобілізованих воїнів додому, в мирне життя, буде менш складним та набагато швидшим, а головне відкриє перед героями нові можливості та перспективи.

Після завершення заходу Предстоятель Київського Патріархату поспілкувався з представниками ЗМІ.