Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

На Хмельниччині відбулось перше спільне богослужіння новоутвореного Волочиського міського благочиння19 грудня 2016 року, у день пам’яті свт. Миколая Чудотворця, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній та архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор очолили Божественну літургію у Свято-Покровському храмі м. Волочиськ Хмельницької області. Владикам співслужили настоятель храму митр. прот. Миколай Фатич і духовенство обох єпархій.

Це було перше спільне богослужіння новоутвореного Волочиського міського благочиння після того, як наприкінці листопада митрополит Антоній задовольнив прохання священиків Тернопільсько-Подільської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви долучитися до побудови Української Православної Помісності і прийняв їх до складу Хмельницької єпархії УПЦ Київського Патріархату.

Як ми вже повідомляли, 23 листопада відбулися збори Волочиського благочиння УАПЦ, яке повним складом вирішило долучитися до будівництва єдиної Помісної Православної Церкви в Україні шляхом об’єднання з Української Православною Церквою Київського Патріархату. З того часу певними особами з числа членів УАПЦ, що ставлять власні амбіції вище інтересів України та її народу, була розгорнута компанія по дискредитації як самого процесу об’єднання, так і людей, які жертовно служать Богу і Україні, зокрема його ініціатора, митр. прот. Миколая Фатича, а також Високопреосвященного Антонія, митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського УПЦ КП.

І ось, 6\19 грудня, у м. Волочиськ відбулося заплановане ще в листопаді свято єднання на Хмельниччині. У місто прибули два архієрея УПЦ КП, Високопреосвященний митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній та Високопреосвященний архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор, які очолили Божественну літургію у Свято-Покровському храмі. Владикам співслужив благочинний м. Волочиськ, митр. прот. Миколай Фатич, з повним складом благочиння, та собор духовенства обох єпархій.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на сайт Хмельницької єпархії УПЦ КП.