Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Всесвітня рада церков виступила із заявою з приводу сирійського конфліктуПредставники різних християнських деномінацій, які зібралися напередодні в швейцарському місті Боссе на конференцію Всесвітньої ради Церков (ВРЦ), провели консультації з питань кризи в Сирії, підсумком яких стало комюніке, в якому підкреслюється, що ВРЦ не бачить можливості вирішити сирійський конфлікт шляхом військового втручання, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на NEWS.

"Не може бути ніякого військового вирішення кризи в Сирії. Міжнародне співтовариство має з усією відповідальністю підійти до знаходження політичного рішення конфлікту і досягнення миру для всіх в Сирії - заради порятунку багатьох людських життів", - підкреслюється в документі. "Християни в Сирії є невід'ємною частиною багатогранного сирійського суспільства, яке має багату історію. У всьому світі Церкви покликані працювати з урядами своїх країн для мирного розв'язання кризи", - говориться в  тексті цього комюніке.

Представники християнських спільнот оприлюднили численні свідчення про страждання, що випадають на долю сирійських християн. "Постійно збільшується число християнських сімей, які покидають країну. Існує реальна загроза того, що багата своєю багатовіковою християнською історією Сирія може повністю позбутися християнської присутності", - наголошується в заяві.

У зустрічі взяли участь колишній генеральний секретар ООН Кофі Аннан і спецпредставник ООН по Сирії Лахдар Брахімі.

У Всесвітню раду Церков - міжнародну організацю, створену в 1948 році, входять 348 християнських Церков із понад 100 країн .