Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

 У Баку проходить VII Міжнародний міжрелігійний форумVII Міжнародна зустріч "Міжкультурний діалог: взаємодія між культурою і релігією", з 1-2 вересня 2014 проходить в азербайджанському Баку за ініціативою Ради Європи. У форумі беруть участь також представники різних християнських конфесій, ісламу, іудаїзму, буддизму,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на  Радіо Ватикан.

Метою заходу є обговорення релігійного виміру міжкультурного діалогу під час тривожної ситуації у світі,- розповідає учасник зустрічі, Представник Святого Престолу, о.Жан-Марі Лоран Мазас з Папської ради з культури. На його думку, сьогодні як ніколи важливий діалог між політиками та релігійними лідерами. "Я беру участь в цій зустрічі від імені Католицької Церкви. Ми просимо Бога про дар миру - саме в цьому мета релігії ", - сказав він. Священик підкреслив, що все християнське виховання спрямоване на любов, а віруючі різних конфесій покликані до діалогу між собою. При цьому, відповідальні за життя суспільства, на думку о. Лорана, повинні забезпечити умови для цього діалогу. "Якщо людина живе в суспільстві, яке обмежує права віруючих його релігії, як йому вести діалог з представниками інших релігій в країні?", запитав священик.

Заловами о.Лорана Мазаса виховання повинно сприяти відкритості на іншу людину, навіть якщо він сповідує іншу релігію. Тут знайомство з іншою людиною грає фундаментальну роль, так як інакше - володіючи фальшивими або неповними уявленнями про співрозмовника - встановити справжній діалог дуже складно, переконаний представник Святого Престолу. На думку священика, фундаментально важливими є питання культурного виховання, вільного від стереотипів, а також відповідальна робота ЗМІ, які впливають на людську свідомість.

Отець Лоран Мазас висловив надію, що міжрелігійна зустріч в Баку сприятиме зміцненню поваги між релігіями і сприятиме знайомству між ними. Важливу роль в цьому процесі, на його думку, відіграють діалог між відповідальними за культурне виховання і духовними пастирями.