Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Києві відбулись заходи з нагоди Дня хрещення Київської Руси-України.(ФОТО)

28 липня 2016 року відбулась спільна молитва та урочисті заходи з нагоди Дня хрещення Київської Руси-України. Захід відбувся на Володимирській гірці біля пам’ятника святому рівноапостольному князю Київському Володимиру Великому.

В урочистостях взяли участь представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, перші особи держави, урядовці, воїни та ветерани АТО, волонтери, дипломатичний корпус, інтелігенція.

27 липня до столиці прибули учасники Всеукраїнської хресної ходи, які йшли зі Сходу та Заходу України.

3 липня паломники вийшли зі Свято-Успенської Святогірської лаври (Донецька область), а 9 липня  - зі Свято-Успенської Почаївської лаври (Тернопільська область).

Зустрівшись на Європейській площі, паломники піднялися на Володимирську гірку, де відбувся молебень за участю предстоятеля УПЦ (МП).

Правоохоронці нарахували від 9 до 15 тисяч учасників релігійних заходів, проведених у середу. Водночас в УПЦ МП заявили про 100 тисяч осіб.

Українські силовики заявляли про те, що хресну ходу УПЦ МП можуть використати для провокацій. Однак серйозних порушень зафіксовано не було.

Водночас 28 липня вранці на Володимирській гірці відбувся молебен Української православної церкви за участі представників різних конфесій та президента Петра Порошенка.

Згодом УПЦ КП провела містом свою хресну ходу. В урочистостях взяли участь перші особи держави, урядовці, воїни та ветерани АТО, волонтери, дипломатичний корпус, інтелігенція та представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Охороняли захід більше 4,5 тисяч силовиків. 

Патріарх Філарет, який звернувся до присутніх на урочистостях, наголосив, що коли буде в Україні Помісна Церква, тоді буде міцною Українська Держава. «Господь створює умови для визнання і обєднання українського православ’я в єдину Церкву. І ми бачимо ці умови. Це і те, що Верховна Рада своєю більшістю виступила за надання Українській Православній Церкві автокефалії. Це свідчить, що український народ підтримує ідею створення єдиної Помісної Церкви в Україні. Ми й надалі будемо робити все для того, щоб досягти цієї мети. Коли досягнемо цієї мети, то буде мир. Тому що Росія не наважиться воювати з державою, яка всередині міцна. Бо зараз вона навпаки робить все для того, щоб розділити українське суспільство. Але ви бачите, що розділити нас неможливо. Всі ті страждання, які наш народ терпить, навпаки об’єднують нас в єдине ціле», - сказав Предстоятель Церкви.

У Києві відбулись заходи з нагоди Дня хрещення Київської Руси-України.(ФОТО)

 Християнський портал КІРІОС за матеріалами "УП".