Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Представники Церков взяи участь в Урочистій академії «Українці світу – Україні»22 серпня 2016 року представники Церков разом з Президентом України взяли участь в Урочистій академії «Українці світу – Україні», присвяченій Українській діаспорі в світі.

Захід відбувся в Національній опері. В урочистостях взяли участь перші особи держави, представники Церков, урядовці, дипломатичний корпус та інтелігенція,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на прес-служубу УПЦ КП та прес-служуб президента України.

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з української діаспорою запевнив, що єдність України та консолідація українців як сучасної політичної нації є головним пріоритетом.

Глава держави наголосив, що українці пишаються українським громадянством та державними символами, шанують українську мову та гімн. Президент зазначив, що зовнішня загроза прискорила процес формування сучасної української політичної нації на засадах громадянського патріотизму.

Петро Порошенко також розраховує на підтримку Українських Православних Церков в США та Канаді в церковному питанні. Він нагадав, що публічно підтримав звернення Верховної Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія як Предстоятеля нашої Церкви-матері щодо надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні.