Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Президент Філіппін пообіцяв знищити 3 млн. наркоманівПрезидент Філіппін Родріго Дутерте порівняв свою боротьбу з наркотрафіком з Голокостом. 

«Гітлер знищив три мільйони євреїв, а на Філіппінах зараз три мільйони наркоманів», - додав президент і сказав, що він «буде щасливий перебити їх усіх». Таким чином він сподівається вирішити проблему своєї країни і «врятувати наступне покоління від загибелі».

Заяви Дутерте вже розкритикували єврейські організації, передає Reuters reports . Рабин Абрахам Купер з Центру Симона Візенталя заявив, що Дутерте повинен вибачитися перед пам'яттю жертв Голокосту за свої «огидні слова». Представник Антидифамаційної ліги Тодд Гутник зазначив, що дивно, як лідер держави може охоче «моделювати себе за зразком такого монстра».

Боротися з наркотрафіком Дутерте пообіцяв перед обранням на пост президента в травні 2016 року і попереджав, що в процесі будуть вбиті 100 000 наркодилерів і кур'єрів. З дня інавгурації Дутерте 30 червня на Філіппінах, за статистикою поліції, були вбито 3000 чоловік. Приблизно третина з них - підозрювані в причетності до наркоторгівлі, яких застрелили поліцейські, інші стали жертвами невідомих,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на СNL. 18 вересня президент заявив, що йому необхідно продовжити спецоперацію проти наркоторгівлі ще на півроку, оскільки ситуація виявилася гіршою, ніж він припускав.

Європейський парламент направив до Маніли делегацію спостерігачів від ЄС, висловивши стурбованість у зв'язку з тим, що поліцейські вбивають людей без суду і відбувається беззаконня . На це Дутерте заявив, що європейці критикують його, щоб спокутувати власні гріхи, і публічно послав ЄС куди подалі. Однак щодо необхідності самої жорсткої боротьби з наркомафією він не винаходить велосипед.