Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Понтифік про важливість постійної уваги Церкви до подружжяНеобхідний "новий катехуменат", в рамках якого відбувалася б підготовка кандидатів до таїнства шлюбу, а також ефективний супровід подружжя після укладення шлюбу, зазначив Папа під час звернення до співробітників Трибуналу Римської Роти, яких ухвалив 21 січня 2017 року на аудієнції з нагоди початку нового судового року,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

За словами Франциска, процес підготовки до таїнства шлюбу повинен вважатися його складовою частиною, "протиотрутою від множення недійсних шлюбів". У ньому важливо бачити "можливість для євангелізації дорослих" і так званих "далеких від віри". 
Для ефективності підготовки до шлюбу важливо, щоб її здійснювали особи "з належною компетенцією", щоб існувала співпраця між священиками і подружжям, а також підтримка з боку "дорослих християн".

Папа Франциск закликав забезпечити постійний характер формації подружжя. Для цього Церква повинна супроводжувати молоді подружні пари, піклуючись про їх духовний та людський розвиток. Тут важливі моменти слухання Слова Божого, обговорення тем, які цікавлять сім'ї, молитва, братнє ділення. Треба дати їм відчути, що, незважаючи на труднощі і бідність, з якими вони змушені рахуватися в повсякденному житті, їх історія кохання є частиною "священної історії", додав Понтифік.

Папа зауважив, що "часто молоде подружжя залишено сама на себе". Вони рідше з'являються в приході після народження дитини, але саме в такі моменти їм потрібно забезпечити ще більшу близькість і духовну підтримку, в тому числі в справі виховання дітей, для яких вони є першими свідками і носіями дару віри.

"Щоб укласти шлюб в наш час потрібна велика сміливість", - зазначив Святіший Отець і додав, що саме тому Католицька Церква повинна проявляти конкретну близькість до тих, хто робить цей важливий крок.