Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Папа: будувати суспільство вільне від впливів мафіїУ перший день астрономічної весни в Італії традиційно згадують жертв мафії. З цього приводу папа Франциск направив послання, в якому нагадав, що обов'язком християнського і громадянського суспільства є будівництво суспільства вільного від різного роду мафіозних впливів,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Головні заходи з нагоди Дня пам'яті жертв мафії традиційно проходять в калабрійської містечку Локри. Зазвичай вони проходять 21 березня, але в цьому році відбулися на два дні раніше. Державну владу на них представляв Президент Італії Серджіо Матарела, брат якого, П'ерсанці Матарела, займав пост глави автономного регіону Сицилія і в 1980 р був убитий мафією.

Від імені Католицької Церкви до учасників зустрічі звернувся секретар Конференції єпископів Італії, єпископ нунцій Галанціна. Він нагадав, що Церква в Італії, у співпраці з владою, докладає величезних зусиль, "щоб поставити хрест на насильстві та несправедливості, які сіють присутні в країні злочинні угруповання". Франциск зустрічався з родичами жертв мафії 21 березня 2014 року в храмі св. Григорія VII, недалеко від Ватикану. 

У молитовній зустрічі брали близько 700 осіб, які представляли понад 15 тис. італійців, чиї рідні та близькі загинули від рук мафії.