Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Папа Франциск солідарний з Церквою в ВенесуеліПапа висловив солідарність з католицькою громадою Венесуели. Про це розповів в інтерв'ю виданню "El Nuevo Paìs" архієпископ Каракаса кардинал Хорхе Паіс Савіна. Його текст був опублікований 25 квітня 2017 року на сайті Конференції єпископів Венесуели,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Єрарх повідомив, що минулого тижня йому подзвонив кардинал Держсекретар П'єтро Паролін і переказав слова солідарності Понтифіка в зв'язку з нападом групи радикалів на базиліку св. Терези в Каракасі. Провокація відбулася 12 квітня 2017 року під час св. Меси. Її учасники вигукували антирелігійні і антицерковні гасла.

У Венесуелі тривають сутички між прихильниками опозиції і поліцією. Згідно з місцевими ЗМІ, в протистоянні вже загинули кілька десятків людей.

Помісна Церква демонструє солідарність з населенням, засуджує насильство і закликає до мирного вирішення кризи.

Понтифік неодноразово звертав увагу на ситуацію в Венесуелі. Перед молитвою "Ангелус" 2. квітня 2017 року Папа Франциск закликав молитися за народ цієї країни і "наполегливо, уникаючи будь-якого насильства, шукати політичних рішень" для виходу з ситуації.