Християнка

Дорогі сестри у Христі! Дозвольте мені, недостойному співбрату вашому, звернутися до вас не з почуття марнославства, але із тривоги про спасіння ваших душ. Про спасіння

Читати далі

Астрологія

Астрологія по своєму походженню є формою політеїзму. Історично астрологія виросла з поклоніння світилам. Зірки вважалися божествами, що мають в своєму розпорядженні волю і силу, достатні

Читати далі

Святі отці

Настали ті часи, коли ми можемо вільно ходити до храму Божого. Минув той час коли боялися ходити на служби, хрестити дітей, приймати церковний шлюб, тощо.

Читати далі

забобони

«Коли люди перестають вірити в Бога, вони починають вірити в усе інше», - сказав англійський письменник-християнин Г. К. Честертон.

Коли в людини немає дійсної віри в Бога,

Читати далі

"Я не можу зрозуміти, чому деякі люди вважають, що чоловік і жінка нічим не відрізняються один від одного. Адже таким чином вони заперечують існування прекрасних

Читати далі

Першими «русичами», які хрестилися у християнську (у візантійському обряді) віру в Константинополі місцевим патріархом Фотієм, були великі князі Оскольд і Дір з усією дружиною русичів,

Читати далі

Що таке Віра?Що таке віра? Це питання ставилося спочатку часів, в різні епохи люди по різному розуміли віру мали різний світогляд.

Наприклад в добу античності віра була

Читати далі

Живіть!

Життя - це можливість, скористайся нею. 
Життя - це краса, захоплюйся нею. 
Життя - це блаженство, вкусіть його. 
Життя - це мрія, здійсніть її. 
Життя - це виклик, прийміть його.
Життя - це борг ваш

Читати далі

Не вбивайте зачатих дітей!"Від усього серця я звертаюся до вас сьогодні - до кожної людини всіх народів світу: до людей, від яких залежить прийняття рішень великих, але також і

Читати далі

Мироваріння

Історичний розвиток кожної Помісної Церкви особливий та неповторний. Історичний розвиток Святої Київської Митрополії (Української Православної Церкви) є унікальним явищем в історії Вселенської Православної Церкви. Як

Читати далі

Віра, Надія, Любов У царство Адріяна злочестивого, царя римського, була в Римі одна вдова роду італійського, на ймення Софія, її ж ім'я тлумачиться "премудрість". Вона, за іменем своїм,

Читати далі

хреститися

Форму хреста можемо знайти будь-де: людське тіло має цю форму, птах у повітрі нагадує хрест, деякі дерева теж його нагадують, форму хреста мають деякі інструменти,

Читати далі

розкол церкви

ПАРАДОКС (від грецького – несподіваний, дивний) – думка, точка зору, яка разюче розходиться з загальновизнаними поглядами (усталеними теоріями), але не помилкова, а реально відображаюча факти

Читати далі