Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

На Волині селяни щоб не сваритися за храм, голосували таємно про перехід у ПЦУНуйнівська релігійна громада прийняла рішення про перехід у Православну церкву України таємним голосуванням бюлетенями.

За приєднання до ПЦУ проголосувала більшість парафіян села Нуйно на зборах, що відбулися 24 лютого.

Громада зібралася у будинку культури.

Як зазначають місцеві жителі, таке рішення прийняли, бо вважають, що на церковному подвір’ї не повинні лунати сварки.

«Серед жителів села не ходили і не збирали підписи «за» чи «проти» приєднання громади до ПЦУ, щоб не було різного роду маніпуляцій. Подумали, що доцільніше провести таємне голосування на загальних зборах», – розповідає одна із членів ініціативної групи Галина Дудчик.

Тож за 10 днів перед цим селян попередили, що відбудуться збори. І всі, хто бажав взяти участь у голосуванні, прийшли.

Із загальної кількості понад півтисячі парафіян на зборах зареєструвалося 280 осіб.

Спільно обрали голову, секретаря та лічильну комісію. Голосували за своєрідними бюлетенями. Після підрахунку голосів з’ясувалося, що 211 осіб проголосувало за перехід в ПЦУ. Проти такого рішення виявилося 62 людини. І сім бюлетенів визнали недійсними.

«У кожного, звичайно, своя думка. Але добре, що у нас все відбулося мирно і спокійно. Сподіваємося, що ті, хто не підтримав рішення про приєднання до ПЦУ, з часом зрозуміють, що ми українці, а тому повинні розбудовувати українську церкву в єдності, вірі і любові до Бога і до власного народу», – зазначила Галина Павлівна.

Зазначимо, що парафіяни також сподіваються, що невдовзі і отець Іоанн Фатич, який є настоятелем двох храмів села Нуйно (Преображенської та Свято-Покровської церков) теж прийме рішення приєднатися разом з громадою до ПЦУ.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на kamin.rayon.in.ua