Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Литві розпочалися урочисті заходи з відзначення 400-ї річниці Василіянського чину за участі Глави УГКЦ Святослава Шевчука10 листопада 2017 року у Литві розпочалися урочисті заходи з відзначення 400-річчя заснування Василіянського Чину Святого Йосафата за участі Верховного архієпископа Києво-Галицького, предстоятеля Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава Шевчука ,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на lithuaniamfagovua.

У рамках заходів Блаженніший Святослав Шевчук зустрівся з Першим віце-спікером Сеймаса Литовської Республіки Рімою Башкєнє у Сеймасі ЛР. У зустрічі взяли участь, зокрема, Віце-спікер Сеймаса ЛР Арвідас Некрошюс, Голова комітету з питань соціального захисту та зайнятості Сеймаса ЛР Альгірдас Сісас, Голова Комітету з питань безпеки і оборони Сеймаса ЛР Вітаутас Бакас,  Заступник голови Комітету з закордонних справ Егідіюс Варейкіс, член Комітету з закордонних справ, Голова підкомітету з трансатлантичних зв’язків та демократичного розвитку Жигімантас Павільоніс. У зустрічі взяв участь Посол України в ЛР Володимир Яценківський.

У ході зустрічі сторони відзначили  високий рівень двосторонніх відносин у різних сферах, їх вагоме історичне підґрунтя. Блаженніший Святослав висловив подяку литовській стороні за надання всебічної підтримки Україні, поінформував про цілі розвитку Української греко-католицької церкви в Україні та у світі. Литовською стороною, зокрема, було висловлено готовність щодо надання подальшої підтримки нашій державі.

Того ж дня з нагоди Ювілейного року 400-ліття Василіянського Чину Св.Йосафата у Литовському державному історичному архіві відбулося урочисте відкриття виставки історичних документів з історії Чину, співорганізатором якої є Посольство України в ЛР. У заході, який привернув велику увагу литовської громадськості,  взяли участь, зокрема, представники делегації УГКЦ на чолі з предстоятелем Української греко-католицької церкви Блаженнішим С.Шевчуком,  Міністр культури ЛР Ліана Руокітє-Йонсон, Посол України в ЛР з дружиною, представники Посольства України в ЛР, української громади Литви,  дипломатичного корпусу, акредитованого в Литві, науковці, провідні місцеві ЗМІ.

У цей день у Посольстві України в ЛР відбулася дружня зустріч делегації УГКЦ, колективу Посольства, представників акредитованого у Литві дипломатичного корпусу, української громади Литви та литовської громадськості.