Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Минає 9-й день по відході у вічність світлої пам’яті владики Андрія (Сапеляка)У вівторок, 14 листопада, минає 9-й день по відході у вічність світлої пам’яті владики Андрія (Сапеляка). Найстарший єпископ УГКЦ упокоївся в Бозі 6 листопада 2017 року, на 98 році життя. Владика Андрій відійшов у вічність, залишивши по собі визначний вклад у розвиток Української Греко-Католицької Церкви в Аргентині, а також приклав чимало зусиль до справи творення українського Салезіянського Згромадження у Львові, а також поширення салезіянської харизми в дусі св. Івана Боско на східні терени України.

Владика Андрій багато зробив для того, щоб українські салезіяни розпочали свою душпастирську працю в Україні у 90-х роках, й це служіння для дітей та молоді в дусі св. Івана Боско продовжується й до сьогодні. Він залишив глибокий слід у пам’яті кожного, хто мав нагоду його знати.

Впродовж 7-9 листопада сотні людей, духовенство, молодь прибули попрощатися і віддати останню шану владиці Андрію, ревному салезіянину та душпастирю, патріоту рідної землі. 9 листопада 2017 року відбувся Чин похорону владики. Заупокійну Архиєрейську Літургію у храмі Покрову Пресвятої Богородиці очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. У своєму слові до вірних Глава УГКЦ пригадав сторінки життя владики, яке було сповнене жертовністю й наголосив на тому, що «Харизма Дона Боско, місіонаря і апостола, зокрема апостола молоді, зацвіла у постаті першого українського єпископа Аргентини». Предстоятель підсумував, що сумлінна праця дала свої плоди і пошану, оскільки після Революції гідності в місті  Верхньодніпровськ одну з вулиць назвали на честь владики.

Похований владика Андрій (Сапеляк) на міському кладовищі у Винниках.

Салезіянська Родина єднається разом у молитві за блаженний упокій владики Андрія. Нехай Всемогутній Господь прийме його у своїх Небесних оселях. Вічная пам’ять!

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на sdbuanet.