Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

1700 випускників шкіл приїхали до Погінського монастиря Успіння Матері Божої отців василіян

Понад 1700 цьогорічних випускників шкіл разом зі своїми учителями, батьками приїхали до Погінського монастиря Успіння Матері Божої отців василіян просити у Богородиці за правильний вибір майбутнього і витривання в доброму до кінця ,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ugcc.if.ua.

Тема прощі – “Зі Словом Божим прямуємо до щасливого життя”. Тепер молода людина може спитати: “А де ж ці Заповіді?” – У Святому Письмі. Тому проща розпочалася зі вступного слова про актуальність Святого Письма для сучасних юнаків та дівчат і важливість довіри до нашого Господа та Пресвятої Богородиці, яке промовив о. Йосафат Фітель, ЧСВВ (м. Бучач). Після цього усі прочани помолилися вервицю, а згодом взяли участь в однойменному квесті. Учасники були поділені на 15 команд, кожна з них мала пройти 2 острова, на яких потрібно було виконати завдання відповідно до Божих Заповідей. На завершення гри потрібно було лого, отримані на островах, приклеїти до банера. По закінченні квесту о. Амвросій Козак ЧСВВ підбив підсумки і звернув увагу на те, що, коли ми намагаємося виконувати Заповіді тільки з любові до себе (егоїстично), тоді це важко робити. Але якщо ми це робимо з любові до Бога, тоді ми не будемо такими сумними, як багатий юнак. Заповіді нам дані не для того, щоб нас обмежити, а для нашого щастя. Організатором квесту була спільнота василіянських аніматорів спільно з братством свщмч. Йосафата Івано-Франківської духовної семінарії.

Одночасно о. Йосафат Фітель, ЧСВВ спілкувався з учителями. Він наголосив на важливості свідчення. Замало є читати  Святе Письмо. Ним треба жити і нести цю радість Євангелія своїми вчинками. 

О 13.00 год. розпочалася Архієрейська Божнственна Літургія, яку очолив Архієпископ і Митрополит Кир Володимир Війтишин у співслужінні зі священиками Івано-Франківської Архієпархії. Супроводжував Службу Божу співом гурт “Еффата”. У своєму слові до випускників Митрополит акцентував на важливості довіри до Господа і Його Пресвятої Матері. Він також подякував учителям, класним керівникам, батькам, які приїхали разом з випускниками.

Завершилася проща мистецькою програмою, підготовленою гуртом “Еффата” та спільнотою василіанських аніматорів м. Івано-Франківська, монастиря Царя Христа ЧСВВ.

Щиро дякуємо о. Никодиму Гуралюку, ЧСВВ за його служіння і неймовірний запал, який він додає нашій молоді.