Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило пов'язує процвітання України з її поверненням до духовних витоків Київської Русі. 

"Для того, щоб гарною була Україна, вона повинна об'єднатися навколо основних цінностей, на яких стояло життя всієї Святої Русі, в тому числі і України - від хрещення Володимирового до днів сьогоднішніх", - сказав патріарх після літургії, яку він здійснив у четвер на Театральній площі Луганська, повідомляє www.interfax.com.ua

Він вказав на важливість того, "щоб Церква подолала поділ, щоб знову навколо однієї чаші зібрався православний український народ". Патріарх відзначив, що молиться про процвітання України, про її владу, а також про предстоятеля Української православної церкви митрополита Володимира, який через хворобу не зміг відвідати Луганськ. 

За словами предстоятеля, у таких областях, де розвинена і промисловість, і сільське господарство, "де люди саме з працею пов'язують своє благополуччя, безсумнівно, і будуть вогнища процвітання і матеріального благополуччя".

Патріарх вказав на те, що Луганська область у цьому сенсі являє приклад іншим регіонам пострадянського простору.

"Справжні матеріальні цінності створюються справжньою працею, і ми всі це добре зрозуміли, переживаючи економічні та фінансові кризи, в основі яких - забуття простої заповіді: хто не працює, той не їсть", - підкреслив він.

Джерело: interfax.com.ua