Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Лідер Англіканської спільноти архієпископ Кентерберійський Роуен Вільямс назвав серед причин недавніх заворушень у Лондоні та інших містах Британії криза духовності, громадянської самосвідомості і відповідальності, а також цинізм і відчуження в суспільстві. Повідомило минулої неділі радіо Ватикану. 

Роуен Вільямс засудив організаторів і учасників заворушень. Лідер англікан додав, що у вандалізмі не було нічого романтичного, що могло б виправдати таку поведінку. "Це були кримінальні акти", - заявив архієпископ Кентерберійський. 

На думку глави англікан, британське суспільство має серйозно замислитися над своїм нинішнім станом. Вільямс заявив, що трапилося є негативним наслідком кризи освітньої системи, який триває вже близько 20 років. Архієпископ назвав систему британської освіти "інструментальною", оскільки, на його думку, вона не направлена на виховання людини, формування її характеру і передачу цінностей суспільства. 

"Якщо ми хочемо це змінити, то слід фокусуватися не тільки на самому викладанні дисциплін, а на конкретних нормах поведінки, які ми хочемо передати молодим", - сказав архієпископ Кентерберійський. 

Заворушення, що почалися на півночі Лондона 6 серпня і протягом кількох днів перекинулися на інші англійські міста, викликали багато питань про здатність поліції реагувати адекватно на подібні прояви агресії.

Приводом до хвилювань стало вбивство поліцейським під час перевірки автомобіля підозрюваного в зв'язках з кримінальним світом жителя району Тоттенхем, 29-річного чорношкірого Марка Даггана. Організований місцевими жителями мітинг біля поліцейської дільниці незабаром переросла в неконтрольовані заворушення, пограбування і мародерство по всьому Лондону та інших містах.

Лідери різних релігійних громад Лондона виступили із закликом до примирення в зв'язку з безладами. У Тоттенхемі були проведені "молитовні чування надії", які були організовані священиками і віруючими різних релігійних громад: католицької, англіканської, методистської, мусульманської та єврейської.

Президент Конференції католицьких єпископів Англії та Уельсу, архієпископ Вестмінстерський Вінсент Ніколс зауважив, що заворушення "є знаком неповаги до суспільних благ у нашому суспільстві і показують, наскільки просто знехтувати основними принципами поваги і порядності".

Релігійні громади намагаються надати допомогу всім тим, хто постраждав під час заворушень чи зазнав матеріальних збитків, роздають їжу, воду та інші предмети першої необхідності.

Джерело: sedmitza.ru