Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Автори збірника фантастичних оповідань "Світ нещадної толерантності, або Райдужне майбутнє людства" покажуть те, до яких наслідків може призвести доведення до абсурду ідеї терпимості.

"Автори вже прислали мені кілька оповідань в підготовлюваний збірник" Нещадна толерантність ". Незважаючи на, здавалося б, вузькі рамки теми, розкид сценаріїв вражає", - заявив упорядник збірки, письменник-фантаст Сергій Чекмаєв.

За його словами, є вкрай негативні прогнози - наприклад, в одному з текстів описується світ, де переважають одностатеві шлюби, а традиційна сім'я вважається віджилим анахронізмом.

"Зрозуміло, що гомосексуальні сім'ї не можуть мати дітей, але вони отримали право на усиновлення, і звідки ж узятися кинутим немовлятам у дитячих будинках, якщо майже не залишилося звичних сімейних пар? Усиновлення вкрай рідкісні, сам процес перетворився на бізнес, а держава прагне всіма можливими способами позбавити небагатьох матерів і батьків батьківських прав ", - розповів письменник.

В іншому оповіданні автор показує світ, де будь-які статеві відхилення визнані нормою, "психологи радять не приховувати їх, щоб не травмувати психіку, а люди без сексуальних девіацій змушені симулювати їх, щоб не потрапити в категорію потенційно небезпечних для суспільства".

Є й гумористичні сценарії, що показують "крайній абсурд деяких толерантних ініціатив - наскільки смішно виглядають вони, якщо трохи змінити кут зору".

"У жартівливій гуморесці одного з авторів вчитель фізики, необачно розповів на уроці про те, що різнозарядні  полюса магніту притягуються, а однозарядні - відштовхуються, був негайно звинувачений в гомофобії. Врешті-решт, щоб виправити несправедливість фізичну, толерантні земляни будують вселенський однополюсний  магніт" , - розповів С. Чекмаєв.

На думку деяких авторів збірки, тотальна толерантність сусідить з бездуховністю.

Книгу планується видати за підтримки фонду "Взаємодія цивілізацій" в березні-квітні наступного року. Попередня  збірка, "Антитерор-2020", також підготовлений за участю фонду, виявився досить успішним, тому було вирішено продовжити цю лінію соціальної фантастики. Укладачі планують зробити свого роду друге видання, перероблене і доповнене, додати кілька нових оповідань і надрукувати збірку в іншій серії.

На  днях в Москві пройшла церемонія вручення медалей фестивалю фантастів "Срібна стріла" керівник фонду "Взаємодія цивілізацій" Рахама Емануілов запропонував авторам майбутнього збірника не тільки моделювати тривожні ситуації майбутнього, але і шукати шляхи, як цих ситуацій уникнути.

 

Джерело: interfax-religion.ru