Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Станіслав дзівіш

Кардинал Станіслав Дзівіш (Stanislaw Dziwisz), архієпископ Краківський, колишній особистий секретар Папи Римського Іоанна Павла II, запросив його наступника - Бенедикта XVI - здійснити другу поїздку до Польщі.

Кардинал сподівається також отримати благословення понтифіка на організацію у Польщі Всесвітнього дня молоді в 2016 р., повідомляє агентство KIPA-APIC.

"Я сподіваюся, що він приїде, і що разом з Польською конференцією католицьких єпископів ми зможемо його офіційно запросити для організації Всесвітнього дня молоді, який пройде після аналогічного заходу в Ріо-де-Жанейро», - заявив кардинал Дзівіш 24 вересня в ефірі Радіо Ватикан". 

Буквально щойно, в серпні 2011 р., відбувся Всесвітній день молоді, заходи якого пройшли в Мадриді. Наступний форум буде мати місце в Ріо-де-Жанейро в 2013 р. Запланований День молоді в Польщі міг би в такому випадку відбутися в 2016 р. 

Архієпископ уточнив, що він уже запросив Бенедикта XVI прибути до Кракова, щоб урочисто освятити вівтар на честь недавно беатифікованого Католицькою Церквою Іоанна Павла II, уродженця Кракова і колишнього Краківського архієпископа.

Джерело: www.sedmitza.ru