Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Комуністична влада Китаю зруйнувала головне місце паломництва католиківКомуністичні чиновники в китайській провінції Хенань зруйнували головний Шлях Хреста, а також прибрали зображення Ісуса Христа,-повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на  invictorycom.

Знесення католицького місця паломництва відбулося на початку червня в селі Тяньцзяцзін Аньянскої єпархії.

Єпископу Джозефу Чжан Іньлінь з Аньяна місяць назад повідомили, що Шлях Хреста потрібно знести, але не пояснили чому.

Як повідомляє католицьке Агентство Новин, хресна дорога паломництва веде до святилища Богоматері Кармельської. Протягом понад 100 років тисячі прочан щорічно виїжджали з довколишніх провінцій 16 липня, хоча уряд намагався обмежити число паломників щороку.

Повідомляється, що 16 липня 1986 року святиню відвідали близько 10 000 чоловік.

Чоловік, який захотів залишттись названим, поділився тим, що сталося ввечері 5 червня.

«Екскаватори і пікапи приїхали на місце вночі, тому що влада побоювалася, що днем ​​буде занадто багато членів церкви», - розповів чоловік.

Місцеві черниці, як кажуть, зробили фотографії і відеозаписи зносу.

Релігійні джерела заявили, що політика Комуністичної партії спрямована на те, щоб «дозволити католицизму існувати, але не розвиватися».

Християни зіткнулися зі зростанням переслідувань в Хенань і по всьому Китаю в останні кілька років. Сотні хрестів знімаються з дахів церков, так як уряд говорить про порушення будівельного кодексу, хоча активісти стверджують, що це спроба придушити зростання віри.

Послідовники Ісуса в Китаї зазначають що в квітні, що комуністична влада активізує свою кампанію проти них, спрямовану як на офіційно санкціоновані церкви, так і на підпільні конгрегації.

«Стан погіршується, але перешкоди об'єднують домашні церкви і ще більше спонукають їх сподіватися на Бога», - сказав віруючий на ім'я Лі з домашньої церкви в Наньяні в той час правозахисної групи ChinaAid.

Особливу занепокоєність викликає переглянутий документ Китаю про регулювання релігійних питань, який вступив в силу 1 лютого, який встановив додаткові обмеження на життя громадян і віруючих.

Урядовці заявили, що вони хочуть, щоб китайські релігійні громади рухалися «в напрямку локалізації релігії, практикували основні цінності соціалізму, розвивали і розширювали та активно вивчали релігійну думку, яка відповідає партійним умовам Китаю».

Комуністична партія також раніше переслідувала зображення з Ісусом Христом.

Ще в листопаді 2017 року чиновники сказали тисячам жителів сіл на південному сході Китаю, що якщо вони хочуть допомоги в боротьбі з бідністю і хворобами, вони повинні замінити свої плакати Христа фотографіями китайського Президента Сі Цзіньпіна.