Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Болгарії широкий громадський резонанс викликав телевізійний ролик про 92-річному священика Атанаса Аролском, який пішки ходить в опікуваних ним чотири храми в гірських селах.

Літній священик продовжує терпляче здійснювати своє служіння тільки тому, що просто ніхто не зможе його замінити.

Сьогодні головною турботою батюшки є складання бюджету храмів. Поки багато його побратимів роз'їжджають в дорогих автомобілях, отець Атанас продовжує щодня ходити пішки з села в село, щоб зміцнювати віру і дух місцевих жителів.

Отець Атанас каже, що Господь йому визначив ще 10-15 років служби, а потім запитає його, що він зробив для людей за цей час, повідомляє християнський портал КІРІОС посилаючись на Седмицю та болгарське видання «Двері Православ'я»..

Цього року він разом зі своєю дружиною Гінко відзначив 71 рік спільного життя і вважає, що основою шлюбу є терпіння і прощення.

«Вона мені потрібна, я без неї не можу. А вона зможе без мене - у неї є робота, яка не залежить від мене, а моя служба залежить від неї », - прокоментував о.Атанас свою прихильність до дружини.

Кожен день священик відкриває храми і є в них одночасно і священиком, і дияконом, і клирошанином, бо ніхто не хоче служити.

«Коли Бог створив людину, дав їй все - дав розум, совість, очі, вуха, ніс і уста, і все це дано для роботи і творчості. Але дав людині і дещо ще - вільну волю », - відповів священик на прохання прокоментувати нинішні скандали навколо Болгарської Православної Церкви. «Є межі, між якими треба рухатися: віра, надія і любов. Якщо не маєш віри, то ти будеш ліквідований », - сказав священик.