Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В Москві відбулося позачергове засідання Синоду РПЦ. (ЖУРНАЛИ  від 14.09.2018 року)14 вересня 2018 року в Патріаршій і Синодальній резиденції в Даниловому монастирі в Москві відбулося позачергове засідання Синоду Російської Православної Церкви.

Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Київський і всієї України Онуфрій; митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій; митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир; митрополит Астанайський і Казахстанський Олександр, голова Митрополичого округу в Республіці Казахстан; митрополит Ташкентський і Узбекистанський Вікентій, голова Середньоазіатського митрополичого округу; митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Варсонофій, керуючий справами Московської Патріархії; митрополит Мінський і Заславський Павел, Патріарший екзарх всієї Білорусі; митрополит Волоколамський Іларіон, голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату.

Для участі в зимовій сесії (вересень-лютий) запрошені: митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука; митрополит Барнаульський і Алтайський Сергій; єпископ Нарвський и Причудський Лазар; єпископ Рибінський і Даниловський Веніамін; єпископ Находкінський і Преображенський Миколай.

 

ЖУРНАЛ № 69
МАЛИ МІРКУВАННЯ про дії у відповідь у зв'язку з призначенням Константинопольським Патріархатом своїх «екзархів» до Києва в рамках прийнятого Синодом цієї Церкви «рішення про надання автокефального статусу Православній Церкві в Україні».

Довідка:

Священний Синод Руської Православної Церкви у заяві від 8 вересня 2018 року висловив рішучий протест у зв'язку з антиканонічним призначенням архієпископа Памфілійського Даниїла і єпископа Едмонтонського Іларіона «екзархами» Константинопольського Патріархату в Києві та заявив про дії у відповідь, які послідують найближчим часом.

Українська Православна Церква також засудила призначення «екзархів» Константинопольської Церкви, назвавши їх «грубим порушенням канонічної території Української Православної Церкви» (заява Відділу зовнішніх церковних зв'язків Української Православної Церкви від 7 вересня 2018 р.).

УХВАЛИЛИ:

1. Призупинити молитовне поминання Патріарха Константинопольського Варфоломія за богослужінням.

2. Призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського Патріархату.

3. Призупинити участь Руської Православної Церкви в усіх Єпископських зборах, богословських діалогах, багатосторонніх комісіях та інших структурах, в яких головують або співголовують представники Константинопольського Патріархату.

4. Прийняти заяву Священного Синоду у зв'язку з антиканонічними діями Константинопольського Патріархату в Україні.

 

ЖУРНАЛ № 70

МАЛИ МІРКУВАННЯ про приношення молитов у всіх храмах Руської Православної Церкви про єдність Святого Православ'я.

УХВАЛИЛИ:

У всіх храмах Руської Православної Церкви за кожною Божественною літургією включати в сугубу єктенію такі прохання:

  • Еще молимся Господу и Спасителю нашему о еже сохранити в единении и правоверии Церковь Православную во всем мире пребывающую и даровати ей мир и безмятежие, любовь и согласие, рцем вси, Господи, услыши и помилуй.
  • Еще молимся о еже благосердием и милостию призрети на Святую Церковь Православную и сохранити ю от разделений и расколов, от вражды и нестроений, да не умалится и не поколеблется единство ея, но да славится в ней Трисвятое имя Твое, рцем вси, Господи, услыши и помилуй.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на оф.сайт РПЦ.