Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Папа про проблему закритих храмів

Папа направив послання на ім'я кардинала Джанфранко Равазі, голови Папської ради з культури, з приводу конференції, присвяченій зміні функцій закритих храмів.

Форум під назвою "Бог тут більше не живе?" Проходить 29-30 листопада 2018 року в Папському григоріанському університеті.

"Церковні культурні цінності - це свідки віри і спільноти, яка їх створювала протягом століть, і тому вони є інструментами євангелізації, супутніх звичайним засобом оповіщення, проповіді і катехізації", - підкреслив Папа.

За словом Святішого Отця, це їх здатність може бути збережена, навіть коли вони перестають використовуватися в звичайному житті народу Божого, особливо через "належне музейне експонування, що не розглядає їх виключно як документи з історії мистецтва, але дарує їм майже нове життя, щоб могли продовжувати виконувати свою церковну місію ".

Той факт, що багато храмів, які ще кілька років тому були необхідними, тепер уже не є такими, через відсутність прихожан або священиків, переселення людей із сільської місцевості в міста, повинен прийматися Церквою не з тривогою, але як знак часу, який запрошує до рефлексії та адаптації до нової ситуації, підкреслив Папа.

Папа Франциск помітив, що рішення щодо закриття храмів повинні прийматися єпископами в діалозі з віруючими і громадянським суспільством. Потрібно, щоб цьому передувало належне інформування.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан