Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Великий піст жителі ФРН не лише обмежують себе в їжі, але й активно займаються благодійністю. Цього року три мільйони німців приєдналися до передвеликодньої акції «Сім тижнів без шкідливих звичок».

Німецька Протестантська Церква вже 29 років поспіль проводить акцію «Сім тижнів без шкідливих звичок». На спеціальній сторінці в інтернеті активісти можуть обмінюватися думками та знаходити однодумців у своєму регіоні.

Акція має також свою  сторінку на Facebook, де завжди можна знайти моральну підтримку під час посту, адже наодинці складніше боротися зі своїми шкідливими звичками та гріховними бажаннями. Цього року основний акцент акції зроблено на відмові від непотрібного марнославства, - інформує християнський портал КІРІОС з посиланням на dw.

«Семи тижнів достатньо для того, щоб виконати всі задумані плани, знайти гармонію із самим собою та навколишнім світом, максимально використати весь свій внутрішній потенціал», - каже керівник акції Арнд Бруммер. За даними науково-дослідного інституту EMNID, майже три мільйони німців цього року приєдналися до загальнонаціональної програми посту «Сім тижнів без...», а понад 22 мільйони, принаймні, чули про цей захід. Бруммер каже, що ця акція має позитивний вплив не лише на тих людей, які безпосередньо дотримуються посту. «До нас приєднуються чоловіки та жінки різного віку. Ми допомагаємо людям переоцінити своє життя та знайти нові орієнтири», - каже керівник акції.

Дати дітям майбутнє

Під гаслом «Гідне життя. Дати дітям майбутнє» розпочалася цієї неділі, 26 лютого, ще одна німецька акція, приурочена до Великого посту. Захід, організований службою допомоги німецької Католицької Церкви, покликаний зібрати кошти для допомоги дітям та молоді, які живуть у бідних районах великих міст Африки, Азії та Латинської Америки. Їх близько 400 мільйонів, у них немає даху над горовою та їм нема що їсти.  Минулого року за сім тижнів служба допомоги Католицької Церкви - завдяки акції - зібрала понад 17 млн. євро в 12 тис. німецьких храмів.