Ваше запитання: Слава Богу. Я зараз у тяжкому становищі,справа в тому,що мій коханий хлопець,з яким зустрічалась 5 років,покінчив життя самогубством,раптово. В нас була спільна мета, плани, я бачила з ним своє майбутнє. Бо люблю його. Зараз відчуваю лише порожнечу,безвихідь,втратила сенс свого життя і радості, біль. Він мені снився,я відчула тоді душевний спокій,щастя,він був поряд,хоч я і розуміла що це сон,не хотіла прокидатись,та він сказав мені «я буду тут»,потім тричі прокидалась, але снилось продовження,коли прокинулась опинилась знову в цьому нестерпному стані. Як мені допомогти йому? Як мені справитись з цим ? В цьому житті він мене не кидав,тобто не розривав відносин. Наклав на себе руки,через якісь свої внутрішні проблеми. Не подумав про мене, маму, брата.. Зараз я не знаю що взагалі робити, думки тільки про його, його душу, чи знайде вона там той спокій, якого він так хотів. Я молюсь, прошу Бога прощення. Та самій дуже боляче, відчуття безвиході, втрати, суму за ним не покидає. Як мені жити з цим?

Відповідь: Не знаю, чи можете ви допомогти вашому хлопцеві, але собі точно можете допомогти. Ми живемо на цій землі щоб стати досконалими, дійти до святості. І перший крок до святості, як пише святий Антоній Печерський, навести лад у своїй голові зі своїми думками. Вашого хлопця вже не повернути, це потрібно прийняти і жити далі. Бога дає життя, і забирає його, коли хоче. Ми, люди, нічого з цим вдіяти не можемо. Бог дав людині свободу волі, тобто ми вільні у нашому виборі про що думати, що говорити і що робити. Виберіть любити Бога, виберіть бути вдячною Богові за кожен прожитий день, за все що маєте, виберіть робити добро іншим людям. Прочитайте євангеліє від Івана. Це допоможе вам на дорозі до спасіння.