Святі Отці про лагідністьЛагідність, справді, належить до найбільших чеснот. Тому й зачислена вона до блаженств: "Блаженні лагідні, бо вони успадкують землю" (Мт..5:4). Ця земля - Небесний Єрусалим стає здобиччю

Читати далі

Святі Отці про гнівКоли пристрасть гніву раз заволодіє душею, усунувши розум, тоді вона з людини робить тварину. Гнів не дозволяє їй залишитися собою, бо відбирає їй розум! Що

Читати далі

Преподобний авва Доротей. У законі написано, що Бог звелів синам Ізраїлевим щороку приносити десятину з усього, що вони надбали, і так чинячи, старозавітні люди отримували

Читати далі

Коли Бог бачить когось вдячним за попереднє, то посилає йому ще більші дари. Стараймося, отже, і ми приносити Богові посильну вдячніст за добра, нам дані,

Читати далі

Безкорислива бесіда й непотрібне розсіяння у розмові з братами - заборонені. Треба тільки про теговорити, що корисне для душі, а й те повинно бути сказане скромно

Читати далі

Церковні справи (доглядання церкви і богослужінь) слід доручити вірній і богобоязливій людині. Як тільки задзвонять, не лінуйся негайно йти до церкви. Не залишай богослужінь, щоб

Читати далі

Святі отці про Ангелів охоронців"Ангел Господній стоїть на варті навкруг тих, що його бояться, і їх визволяє" (Пс. 34:8). Ангел супровидить кожного, хто увірував у Господа, хіба, хтось прогнав

Читати далі