Святі Отці про ікониІкони видимо зображають того, хто невидимий і без постаті, але тілесно зображений задля слабкого розуміння. Бо Святе Письмо також приписує зовнішній вигляд Богові й ангелам 

Читати далі

" Святе і страшне ім'я Його" (Пс.110:9) Як, Його ім'я сСвяті Отці про - Ім'я Боже вяте і страшне ? Так, бо Його бояться біси й хвороби. Цим іменем апостоли перемінили

Читати далі

Святі Отці про захланністьЗахланність на гроші - це наче твердиня зла і вершина гріхів. І якщо б ми вирішили запанувати над нею, то вже ніщо не стане нам на

Читати далі

Святі Отці про заздрістьБережімся, браття, цього пороку, щоб не стати нам учасниками діл нашого ворога й не підпасти під той засуд! Коли горду людину судять судом диявола, то

Читати далі

Святі Отці про лицемірствоЛицемір - це той, той що в театрі грає роль когось іншого, наприклад, пана, - хоч він слуга, або проста людина - короля.

Так і вцьому житті, наче

Читати далі

Святі Отці про лінивствоЯким злом є лінивство, не треба й казати, коли Апостол наказує, щоб не їв той, хто не працює (2 Сол. 3:10). Як кожному треба щоденної поживи,

Читати далі

Святі Отці про лагідністьЛагідність, справді, належить до найбільших чеснот. Тому й зачислена вона до блаженств: "Блаженні лагідні, бо вони успадкують землю" (Мт..5:4). Ця земля - Небесний Єрусалим стає здобиччю

Читати далі

Святі Отці про гнівКоли пристрасть гніву раз заволодіє душею, усунувши розум, тоді вона з людини робить тварину. Гнів не дозволяє їй залишитися собою, бо відбирає їй розум! Що

Читати далі

21 липня – Святого великомученика ПрокопіяБог, Творець людини, є правдивим життям. Тому, хто тратить Божу подобу, тратить тим самим і зв'язок з життям. Хто живе без Бога, не буде мати

Читати далі

Преподобний авва Доротей. У законі написано, що Бог звелів синам Ізраїлевим щороку приносити десятину з усього, що вони надбали, і так чинячи, старозавітні люди отримували

Читати далі

Святі отці про пістПіст такий давній, як саме людство. Він приписаний ще в раю. Адам дістав цю першу заповідь: "З дерева ж пізнання добра і зла не їстимеш"

Читати далі

Коли Бог бачить когось вдячним за попереднє, то посилає йому ще більші дари. Стараймося, отже, і ми приносити Богові посильну вдячніст за добра, нам дані,

Читати далі

Полем боротьби є вся земля під небом. Наш світ - ворог, мов скажений собака, ходить та шукає, кого б пожерти, як це видно з оповідання про

Читати далі

Безкорислива бесіда й непотрібне розсіяння у розмові з братами - заборонені. Треба тільки про теговорити, що корисне для душі, а й те повинно бути сказане скромно

Читати далі

Церковні справи (доглядання церкви і богослужінь) слід доручити вірній і богобоязливій людині. Як тільки задзвонять, не лінуйся негайно йти до церкви. Не залишай богослужінь, щоб

Читати далі