Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Ваше запитання: Слава Ісусу Христу! Чи буде гріхом критика, наведення фактів (відео) в соцмережах про діяльність чинників РПЦ-УПЦ МП. Тобто тих, які благословляють окупантів на Донбасі, які поширюють ненависть до інших конфесій, а особливо до УГКЦ, тощо. При тому, віряни даної конфесії стверджують, що я суджу, однак я не погоджуюсь і відповідаю, що я не мовчу на гріх, який здійснює дана Церква чи їхні представники.

Відповідь. У мережі інтернет можна скачати безкоштовно книгу отця Юліана Катрія «Божі Заповіді», де дуже гарно описується про гріх критики. Раджу прочитати. Окрім того, спробуйте на хвилинку уявити, що Ви стоїте на суді перед Богом, і Він питає: що доброго ти зробив? А Ви кажете: я критикував УПЦ МП, бо вони… (!!!) Як думаєте, Бога задовільнить така відповідь? Також раджу ще раз прочитати притчу про Страшний суд (Мт. 25, 31-46). З цієї притчі випливає, що Господь буде судити людину, зокрема і особливо, за конкретні справи — голодного нагодувати, спраглого напоїти, подорожнього в дім прийняти, нагого зодягнути, хворого і ув'язненого відвідати і т. п.

Критикуючи, ми нічого не міняємо у суспільстві, лише помножуємо ненависть і ворожнечу. Ніяка здорова психіка не може витримати потік поганих новин, які чуємо і бачимо звідусіль (ТБ, інтернет…). Вогонь вогнем перемогти неможливо.

Якщо Ви бачите несправедливість, найкраще змінити себе і показати інший шлях, стати на противагу злу добрішим, більш люблячим, прощаючим, стати прикладом для наслідування, пам'ятаючи, що одного дня Господь спитає: що доброго ти зробив іншим?