Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

17 (4) червня, п'ятниця, Віддання Вознесення,

Св. Митрофана, патр. Царгородського.

Утреня: по «Бог Господь»: тропар свята (2), Сл., І нині:свята. Катизми черг., сідальні свята. Пс. 50. Канон свята. По3-ій – сідальний свята. По 6-ій – конд.-ікос свята. По 9-ій –світил. свята. На Хвалитних стихири свята. Після Великогославослов’я тропар свята (1). Відпуст великий з помин. свята.

Часи:
на всіх тропар і кондак свята.

Літургія:
антифони: перші два – свята, третій – загальнийз приспівом свята, також і «Прийдіте, поклонімся». Тропарсвята, Сл., І нині: кондак свята; Прокімен, алилуя і причас-ний свята. Ап – Ді. 50 зач.; 27, 1-44. Єв. – Йо. 57 зач.; 17, 18-26. Замість «Достойно» – ірмос 9-ї пісні канону свята з йогоприспівом. Відпуст з помин свята.

Вечірня (багряні ризи): мирна єктенія за усопших. Катиз-ма чергова. На “Господи, взиваю” 6 стихир: 3 мученичнихОктоїха,3 Тріоді, Сл.: Тріоді, І нині: догмат 6 гл. Алилуя на8 глас зі стихами. Стиховня Октоїха, Сл.: Тріоді, І нині: Тріо-ді. По “Отче наш”: тропар «Глибиною мудрості», Сл., І нині: «Тебе і стіну і пристанище маємо». Відпуст за усопших, авідтак виголос: «В блаженнім успенні» та «Вічная пам’ять».