Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

9 (27) квітня, Субота заупокійна.

 + Св. Матрони, що в Солуні.

Утреня: замість «Бог Господь» співаємо «Алилуя» на2-ий глас. Тропар дня «Апостоли, пророки» (2), Сл.: тропар«Пом’яни, Господи», І нині: богород. «Мати свята». По 1-мустихослов’ї – мал. єктенія і сідал. Октоїха. Тоді 17-та катизма(«Блаженні непорочні»). По кожній статії – єктенія за помер-лих, відтак сідал. «Упокой Спасе» із своїм богород. і Пс. 50.Канонів 3: храму, якщо храм Господній чи Богородичний і св.Від 6-ї пісні, залишивши канони храму та Октоїха, співаємо канон св. та канон Тріоді. Катавасія: по 3-ій, 6-ій, 7-ій, 8-ій та9-ій піснях – ірмос останнього канону; по 3-ій – Октоїха; поінших – Тріоді. По 3-ій – сідал. св., Сл.: І нині: його богород.;по 6-ій – конд.-ікос св.; по 9-ій – світильний Октоїха. Хва-литні: мученичі стихири Октоїха – 4, Сл.: за покійних, І нині:богород. Сл. По мал. славослов’ї на стиховні – стихири запомерлих Октоїха з приспівами за померлих. На кінці: тро-пар «Апостоли, пророки», Сл.: тропар «Пом’яни, Господи», Інині: богород. «Мати свята».

Часи:
на всіх тропар дня, Сл: тропар «Пом’яни, Господи»;кондак «Зо святими упокой».
Літургія св. Йоана Золотоустого: тропар «Апостоли,пророки» і «Пом’яни, Господи», Сл: кондак «Зі святими упо-кой», І нині: богород. «Тебе і стіну, і пристанище». Ап. і Єв.спочатку дня, а потім усопшим.Ряд.: Ап. – Євр. 313 зач.; 6,9 -12. Єв. – Мр. 31 зач.; 7, 31-37. За упокій: Ап. – 1 Кор. 163зач.; 15, 47-57. Єв. – Йо. 16 зач.; 5, 24-30. Все інше – дня іусопшим.

Вечірня:
“Блажен муж”. На “Господи, взиваю” 10 стихир:6 неділ., 4 прп., Сл.: прп., І нині: догмат 4-го гласу. Прокімендня. Стиховня неділ. По “Отче наш”: тропар неділ., Сл.: тро-пар прп., І нині: богород. з неділ. за гласом «Слава». Відпуствеликий з помин. неділ. і прп.