Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

10 (28) квітня, Неділя 4-та Великого посту. Глас 4. Єв. 1.

+Прп. Іларіона Нового. Св. Стефана, чудотворця.

Утреня: по “Бог Господь”: тропар неділ. (2), Сл.: прп., Інині: богород. з неділ. за гласом тропаря прп. Катизми черг.,сідальні неділ. «Ангельський собор”, іпакой, степенна і про-кімен 7-го гласу. Єв. Мт. 116 зач.; 28, 16-20. «ВоскресінняХристове». Пс. 50, стихира Слава: «Покаяння відкрий менідвері», І нині: «На спасення стежки» і т. д.Канон воскресний,Тріоді прп. Катавасія “Відкрию уста мої”. По 3-ій – конд.-ікос і сідал. прп. По 6-ій – конд.-ікос неділ. На 9-ій пісні –«Чеснішу». По 9-ій – “Свят Господь Бог наш” (3), світильний неділ., Сл.: світил. прп., І нині: богород. Хвалитних стихир8: всі неділ., Сл.: стихира євангельська, І нині: “Преблаго-словенна”. По вел. славослов’ї тропар «Воскресши з гробу”.Відпуст великий з помин. неділ. і прп.

Часи:
на всіх часах: тропар неділ., Сл.: на 3-му та 9-му– тропар прп.; на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му та 9-му –Тріоді;на 3-му – прп.; на 6-му – храму.

Літургія св. Василія Великого:
тропар неділ., Сл.: кондакнеділ., І нині: богород. Прокімен, алилуя – неділ. Ап. – Євр.314 зач.; 6, 13-20. Єв. – Мр. 40 зач.; 9, 17-31.


Вечірня: катизми нема. На «Господи, взиваю» – 10 стихир:4 покаянні Октоїха: (2 із стиховні Вечірні і 2 із стиховні Утре-ні), 3 Тріоді, та 3 прп., Сл., І нині: богород. Вхід, великий про-кімен, глас 8 «Не відверни лиця Твого». «Сподоби, Господи».Стиховня Тріоді. По «Нині відпускаєш» співаємо 3 тропарі зпоклонами, а «Під Твою милість» без поклону. «Господи, по-милуй» (40) й інше, як у часослові аж до кінця 3-го великогопоклону молитви св. Єфрема і відразу «Слава Тобі, ХристеБоже» та відпуст дня з помин. прп.