Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

17 (4) квітень, Неділя 5-та Великого посту. Глас 5. Єв. 2.

+ Прпп. Йосифа, піснописця, і Юрія, що в Малеї

Утреня: по «Бог Господь»: тропар неділ. (2), Сл.: прпп., Інині: богород. з неділ. за гласом тропаря прпп. Катизми черг.,сідальні неділ. «Ангельський собор», іпакой, степенна і про-кімен 5-го гласу. Єв. Мр. 70 зач.; 16, 1-8. «Воскресіння Хрис-тове». Пс. 50, стихира Слава: «Покаяння відкрий мені двері»,І нині: «На спасення стежки» і т. д.Канон воскресний, Тріодіі прпп. Катавасія «Відкрию уста мої». По 3-ій – конд.-ікос ісідал. прпп. По 6-ій – конд.-ікос неділ. На 9-ій пісні – «Чесні-шу». По 9-ій – «Свят Господь Бог наш» (3), світильний неділ.,Сл.: світил. прпп., І нині: богород. Хвалитних стихир – 8 не-діл., Сл.: стихира євангельська, І нині: «Преблагословенна».По вел. славослов’ї – тр. «Сьогодні спасіння світу». Відпуствеликий з помин. неділ. і прпп.

Часи: на всіх часах: тропар неділ., Сл.: на 3-му та 9-му– тропар прпп.; на 6-му – храму. Кондаки: на 1-му та 9-му –Тріоді; на 3-му – прпп.; на 6-му – храму.

Літургія св. Василія Великого: тропар неділ., Сл.: кондакнеділ., І нині: богород. Прокімен, алилуя – неділ. Ап. – Євр.321 зач.; 9, 11-14. Єв. – Мр. 47 зач.; 10, 32-45. Причасний«Хваліте».


Вечірня:
катизми нема. На «Господи, взиваю» – 10 сти-хир: 4 покаянні Октоїха: (2 із стиховні Вечірні і 2 із стиховніУтрені), 3 Тріоді, та 3 мчч., Сл., І нині: богород. Вхід, ве-ликий прокімен, глас 8 «Дав єси спадкоємство». «Сподоби,Господи». Стиховня Тріоді. По «Нині відпускаєш» співаємо3 тропарі з поклонами, а «Під Твою милість» без поклону.«Господи, помилуй» (40) й інше, як у часослові аж до кінця3-го великого поклону молитви св. Єфрема і відразу «СлаваТобі, Христе Боже» та відпуст дня з помин. мчч.