Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

25 (12) квітня, Страсний тиждень.

Великий понеділок. +Прп. і ісп. Василія, єп. Парійського.

Утреня: замість “Бог Господь” співаємо “Алилуя” розлогоі мелодійно на 8 глас і тропар “Ось Жених” (2), Сл, І нині: тойсамий. Катизми три, сідальні Тріоді. Відтак, “Щоб удостої-тись нам”, Єв. Мт. зач. 84; 21, 18-43. Пс. 50. Трипіснець Тріоді.Перед конд.-ікосом співається мала єктенія; на 9-ій пісні“Чеснішу” не співається, ані “Достойно” по каноні, але одра-зу по катавасії – малу єктенію і світильний “Чертог Твій”(2),Сл, І нині: той самий. Хвалитних стихир – 4: Тріоді, Сл, Інині: Тріоді. Мале славослов’я і, по єктенії “Сповнім”, –сти-ховня Тріоді та все інше з поклонами, як у посні дні Великогопосту, і якщо не приєднуємо перший час, то відпуст: «Гос-подь, що гряде на вольну страсть спасіння нашого ради…»

Часи: все за пісним уставом святої Чотиридесятниці, лишена всіх Часах кондак Тріоді.


Літургія Передосвячених Дарів:
катизма 18. На “Господи,взиваю” – 10 стихир Тріоді, Сл., І нині: Тріоді. Вхід з Єван-гелією. Прокімен: “Благословить тебе Господь від Сіону”,читання: Вих. 1, 1-20; прокімен: “Благословляєм Вас ім’ямГосподнім”, читання:Йова 1, 1-12. Після “Нехай направить-ся”: ”І щоб удостоїтися нам” й ін. та читає Євангеліє Мт. зач.98; 24, 3-35. Далі по чину Літургія Передосвячених Дарів.Відпуст: «Господь, що гряде на вольну страсть спасіння на-шого ради…»
(Якщо з якоїсь причини не буде Літургії ПередосвяченихДарів, то на “Господи, взиваю” співаємо 6 стихир Тріоді, а 3останніх переносимо на Стиховну із звичайними приспівами,співаючи першу двічі. Вхід творимо з Євангелією і, по друго-му читанні Тріоді, читаємо Євангеліє, як вище, і все інше зпоклонами, за пісним звичаєм).