Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

3 (21) квітня, Неділя 3-тя Великого посту, Хрестопоклонна. Глас 3. Єв. 11.

+ Прп. ісп. Якова, єп. Катанського.

Утреня: по «Бог Господь»: тр. неділ. (2), Сл.: Хреста, Інині: богород. з неділ. за гласом Сл. Катизми черг., сідал. не-діл., «Ангельський хор», іпакой, степенна і прокімен 3-гогл. Єв. Йо. 67 зач.; 21, 15-25. Пс. 50, Слава: «Покаяння две-рі відкрий мені», І нині: «На спасення стежки» і т. д. Канонвоскрес., богород. і Тріоді. Катавасія Тріоді. По 3-ій сідал.Хреста. По 6-ій – конд.-ікос Хреста. По 9-ій – світил. неділ.,Сл.: Хреста, І нині: його ж. Хвалитних стихир 9: 4 неділ. і 5Тріоді, з яких три останніх з приспівом Хреста, Сл.: Тріоді,І нині: «Преблагословенна». Під час Великого славослов’явідбувається перенесення Чесного Хреста з трапези на те-трапод. Після винесення співаємо тропар «Спаси, Господи»
(г. 1) і звершуємо поклоніння Хресту зі співом «Хресту Твоєму». Відпуст великий з помин. прп. Після відпусту – Слава, Інині: євангельська стихира.

Часи:
на всіх часах тр. воскрес., Сл.: Хреста. Кондак –лише Хреста.Літургія св. Василія Великого: тр. воскрес. і Хреста, Сл.,І нині: конд. Хреста. Замість Трисвятого – «Хресту Твоєму».Ап. – Єв. 311 зач.; 4, 14-5, 6. Єв. – Мр. 37 зач.; 8, 34-9, 1. Всеінше -лише неділі.


Вечірня:
катизми немає. На «Господи, взиваю» 10 стихир:4 покаянні Октоїха: (2 із стиховні Вечірні і 2 із стиховні Утре-ні), 3 Тріоді, та 3 свщмч., Сл., І нині: богород. Вхід, великийпрокімен «Дав єси спадкоємство». «Сподоби, Господи». Сти-ховня Тріоді. По «Отче наш» співаємо 3 тропарі з поклонами,а «Під твою милість» без поклону. «Господи, помилуй» (40) йінше, як у часослові, тільки до кінця 3-го вел. поклону молит-ви св. Єфрема і відразу «Слава Тобі, Христе Боже» і відпустдня з помин. свщмч.