Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Священик-марафонець уділив відпущення гріхів умираючому

Кожна людина на землі є смертною. Ніхто з нас не може знати - коли саме прийде час та година відходу з цього туземного життя. Бо, як каже Євангеліє, «коли б господар відав, у яку сторожу прийде злодій, пильнував би він і не дав би підкопати свого дому» (Мт. 24:43). Все в Божих руках. Однак Господь знає Своїх вірних дітей та не забуває нагородити кожне «зламане серце» благодаттю та вінцем святості.

У неділю, 14 жовтня, в Познані (Польща) відбувся 13-й міський марафон. 5700 бігунів із 31 країни світу долали традиційну дистанцію в 42 км 195 м. Один з них зумів висповідатися й... померти.

Під час пробігу на 14-му км траси стало погано 37-річному чоловікові. Начебто випадков - однак, вочевидь, з Божої волі - поруч опинився католицький священик – теж учасник марафону о. Адам Павловський. Звичайно ж, не маючи при собі освяченого єлею для помазання, ксьондз уділив вмираючому останнє Таїнство Покаяння, яке, за свідченнями близьких, було дуже важливим для покійного.

Звичайно ж, важко та й чи доцільно було продовжувати подальше долання дистанції? За словами о. Адама, йому неодноразово доводилося востаннє сповідати людей. Також і цього разу: він виконав свій прямий священичий і душпастирський обов’язок, та, окрім того, висповідав ще одного з учасників цього марафонського пробігу.

Отець Адам Павловський пробіг весь познанський марафон в сутані і з написом «БОГ Є». Жодного «звільнення», при цьому, від недільних мес він не мав. Й опісля змагань ще відправив у своїй парафії Служби Божі о 18.30 і 21.00. У подоланні траси йому морально допомагала спільнота св.Яцека, душпастирем якої він є: на останніх кілометрах бігу вони підтримували марафонців співом.

Про це повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на credo-ua.org