Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Івано-Франківськ. Вулицю Папи Івана Павла ІІ прикрасять його пам’ятникомВ Івано-Франківську буде встановлений пам’ятник Івану Павлу ІІ. 

Спорудити його хочуть на початку вулиці його імені - саме там, де закінчується вулиця Миру, на площі перед приміщенням колишнього ЖЕО №8, яка була предметом протистояння між одним із забудівників та громадою м. Івано-Франківська. Про це сьогодні, 15квітня, повідомили в прес-службі міськвиконкому.

  «Таким чином, по-перше, ми пошануємо велику людину, великого прихильника України, першого Папу-слов’янина – Івана Павла ІІ, який зробив дуже багато для того, щоб «імперія зла» - Радянський союз - розвалилась. По-друге, ми раз і назавжди скажемо "ні" забудові цієї невеличкої площі», – наголосив міський голова Віктор Анушкевичус.

  На переконання мера Івано-Франківська, Іван Павло ІІ заслуговує на те, щоб усією громадою зібрати кошти на його пам’ятник. З цією метою вже дано доручення фінансовому управлінню, відкрито благодійний рахунок для збору коштів на встановлення пам’ятника, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ZIK.

  Прийняте з ініціативи міського голови Івано-Франківська рішення сесії міськради про будівництво пам’ятника Івану Павлу ІІ в Івано-Франківську набуло розголосу. Про це письмово поінформований Генеральний Консул Республіки Польща у Львові п. Ярослав Дрозд, уряди всіх польських міст - партнерів Івано-Франківська, польські етнокультурні товариства нашого міста.

«У зв’язку з цим до мене вже почали надходити пропозиції від скульпторів, які пропонують власні творчі вирішення для цього пам’ятника. З огляду на те, що вже є три пропозиції, щоб нікому не було образливо, буде проведений конкурс. У складі конкурсного журі, безумовно, будуть поважні люди – спеціалісти-архітектори, які зможуть грамотно прив’язати проект пам’ятника до місцевості, а також представники польської громади», – зауважив міський голова.

  До слова кажучи, як уже повідомляв християнський портал КІРІОС, у Польщі почали встановлювати найбільший у світі пам'ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ.