Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Стою тут, перед твоїм хлівом,

О, Дитятко Ісусе, моє життя.

Я приходжу, і даю  Тобі все, що Ти мені дав.

Прийми! А саме: мій дух і мій розум,

серце, душу і мужність, прийми все це,

і зроби так, щоб воно було приємне Тобі!

Йоганн Себастьян Бах

"Різдв'яний ораторій" 1734-1735

ЧЕТВЕРО ПАСТУШКІВ І НОВОНАРОДЖЕНЕ ДИТЯ

В холодну тиху ніч засіяла одна із зірок неймовірним світлом. Її побачили пастухи, яким було відкрито через їхню простоту, що Месія у світі народився.Кожний із пастушків, яких було четверо, забажав відразу піти і прославити новонароджене дитя. Всі вони почали приготовляти в дар, що тільки найкраще мали. Aле один із них був настільки бідний, що немав нічого достойного, щоб дати новонародженому. В нього відразу виникли сумніви, чи потрібно йти і йому з його друзями. Ті, в свою чергу, його підбадьорювали, кажучи: «Новонароджене дитя не потребує багато, потребує тільки твоєї присутності». І пастушок відповів: «Добре, я піду з вами і здалeкa подивлюся на Нього, бо ж горить моє серце великим бажанням хоча б побачити його».

Отож, вони, не зволікаючи жодної хвилини, швидко пустилися в дорогу за зорею, яка вела їх впродовж цілої ночі. І ось! На превелике здивування пастушків зоря зупинилася над однією печерою, яка служила хлівом для тварин. З неї виходило надзвичайне світло і було чути гарну мелодію пісні, яку мама новонародженого дитятка співала ніжним голосом для нього. Дитя було схоже на невинне ягня та лежало в яслах, які були зроблені Йосифом, нареченим Марії. Побачивши гостей, Марія взяла дитя на руки і вийшла їм на зустріч, щоб запросити до стаєнки. Пастушки відразу впали на коліна i, не зволікаючи, почали дарувати кожен, що мав. Tільки четвертий стояв осторoнь, схиливши голову i чекаючи своїх друзів. Подарунків було настільки багато, що Марія, яка тримала на руках Месію, не могла прийняти їх усіх. Oтож, Богородиця кличе четвертого пастушка, того, що не мав жодного подарунку, і дає йому тримати Ісуса.

Щось схоже можемо зустріти неодноразово і в нашому житті, особливо, коли ми не маємо що дати Ісусу: тоді Він сам дається нам повністю. Особливо в Євхаристії. Отож, біжімо й ми до нього в цей прекрасний день Pіздва Господа нашого Ісуса Христа, щоб віддати йому своє серце та щоб Bін відпочив там. І заспіваймо враз із пастушками й ангелами: «Слава во вишніх Богу!!!»