Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Митрополит Адріан УПЦ КП

Митрополит  УПЦ КП Адріан на офіційному сайті Богородської єпархії прокоментував опубліковане на християнському порталі КІРІОС «Інтерв’ю з Патріархом Філаретом. Про Церкву, політику, гроші, ЄВРО 2012 і найбільшу проблему українців»

Владика зазначив, що сьогодні багато ЗМІ зацікавлені в шаблонних питаннях (гроші, годинники...), а справді насущні проблеми Церкви і духовенства - такіЮ, як милосердя, благодійність, служіння, запустіння в храмах та багато інших, залишаються нерозкритими та невисвітленими.

Архипастир заторкнув неоднозначні питання всередині Київського Патріархату, зокрема тему молодих архієреїв в УПЦ КП:

«Сучасні архієреї, які після закінчення Духовних академій висунуті до єпископського сану, будучи «малолітніми» для єпископства людьми (бо, мовляв, не вистачає кандидатів на архієрейство з вищою богословською освітою та з пастирським досвідом), прибувають до єпархій з одним лише бажанням: як можна матеріально збагатитися, і не більше. Адже ці молоді єпископи зовсім не знають парафіяльного життя, а свою архієрейську діяльність розпочинають з тиску на священиків і парафіяльних рад, вимагаючи непосильних внесків, не входячи в їх матеріальне положення; я маю на увазі парафії УПЦ КП.

Сучасні предстоятелі всіх Православних Церков теж не знають парафіяльного життя, бо вони не проходили цього випробовування в селах з-за боротьби отримання високої посади чи іншої  духовної  кар’єри».

Священнослужителів владика закликав менше звертати увагу на матеріальні речі і ревніше молитися за потреби народу та наслідувати Ісуса Христа.

Відносно теми «авто і духовенство» митрополит закликав не ступати на дорогу бізнесу, «а треба ставати на шлях милосердя і благодійництва, освіти і культури, духовного та народного мистецтва, щоб кожна єпархія мала свої православні середні загальноосвітні гімназії, ліцеї мистецтв…»

Наостанок, Владика запропонував Предстоятелю УПЦ КП подумати над створенням Комітету по навчальній та виховній діяльності парафіян УПЦ КП по всій Україні, до якого увійшли б всі архієреї - не тільки з вищою богословською освітою, але й з державною: вчителі, філологи, історики, філософи, мислителі, письменники та поети, фахівці церковно–хорового мистецтва та з іншою вищою освітою, яким, на думку митрополита Андріана, краще відомі церковні проблеми на місцях в своїй єпархії УПЦ КП.