Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Екологічні проблеми обговорили у ВатиканіДля створення моделі по справжньому сталого розвитку необхідно три великі перетворення : нова енергетична система здатна зменшити виготовлення діоксиду вуглецю, більш стійка сільське господарство і виховання у нових поколінь поваги навколишнього середовища, вважає американський дослідник і голова " Earth Institute " Колумбійського університету Джеффрі Сачс .

Вчений взяв участь у конференції під назвою " Сім'я, бережи створіння ", яка пройшла у Ватикані 29 березня 2014 з ініціативи Папської ради у справах сім'ї та асоціації " Greenaccord ". В інтерв'ю Ватиканському радіо Джеффрі Сачс розповів, що кліматичні зміни, що відбуваються зараз є " драматичними ". Ще кілька років тому деякими державами було прийнято рішення сприяти поменьшенню температури на планеті як мінімум на 2 градуси, але ситуація не тільки не змінилася, а навіть погіршилася - середня температура збільшилась на 4 градуси, розповів він.

Учений звернув увагу на численні природні катаклізми, які трапляються в різних частинах світу і висловив сподівання на позитивні зміни, у зв'язку із засіданням ООН на тему клімату в грудні 2015,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Присутній на ватиканській конференції генеральний секретар Синоду єпископів кардинал Лоренцо Балдісери зазначив, що в ході форуму в першу чергу підкреслювалася важлива роль сімей у навчанні повазі навколишнього середовища. Ця її функція буде також обговорюватися під час наступного Синоду Єпископів з проблем сім'ї, розповів він. За за словами кардинала , існує близький зв'язок між екологічними проблемами природи і кризою екології людини. Він нагадав, що одним із шляхів їх подолання є скромність і неприйняття культури споживацтва .