Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

14 вересня у християнському світі відзначають День Бога Творця, а напередодні свята до Підгорецької ЗОШ I-II ступенів завітав голова екологічної комісії Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ отець Тарас Дзьоба з християнським екологічним проектом «Відповідальність людей за Богом створену Землю».

Даний захід був проведений з метою привернути увагу учнів до існуючих проблем : забруднення навколишнього середовища, екологічної ситуації в Україні та світі, та конкретних дружніх для довкілля кроків і дій, які навіть найменшому школяру під силу.

У мультимедійних презентаціях і мультфільмах на екологічну тему учні отримали знання як простими кроками можна зберегти природу, а разом з нею – своє здоров’я. Адже екологічне виховання слід починати з себе, з свого будинку, на своїй вулиці, у дворі своєї школи. Тільки усвідомлюючи особисті можливості, навчаючись вирішувати найближчі екологічні проблеми дитина зуміє замислитися про долю землі в цілому. Щоб у дитини виникла потреба захищати і зберігати довкілля, треба навчити її любити Бога і поважати Його працю, а Його працею було створення Землі і все що на ній, наголосив священик.

Підводячи підсумок проекту учні зробили висновок: оберігати природу – це наш обов’язок перед Богом – Творцем. З Божим благословенням, на знак гармонії людини і природи, учні школи разом з отцем Тарасом посадили на шкільному подвір’ї – ялинку. « Будіть природу світлом своєї віри – і вона усміхнеться вам!»

Оксана Тишко

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на NAMEGI.