Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Затримано підозрюваного у стрілянині в церкві ЧарлстонаДіланом Руф, підозрюваний у розстрілі прихожан африканської методистської єпископальної церкви Іманнуіла в Чарлстоні, американський штат Південна Кароліна, планував злочин протягом півроку. Про це повідомляє ABC з посиланням на приятеля передбачуваного злочинця Далтона Тайлера.

Руф, за словами Тайлера, був прихильником расової сегрегації і говорив, що «хоче розпочати громадянську війну», а потім покінчити з собою. Він також повідомив, що батьки подарували йому пістолет, однак дозволили взяти його з собою тільки минулого тижня.

Повідомляється також з посиланням на іншого приятеля Руфа Крістона, що той розповів минулого тижня про плани влаштувати стрілянину в коледжі, проте ніхто не сприйняв ці слова серйозно.

Підозрюваний двічі затримувався. У січні 2015 Руфа заарештували в одному з торгових центрів в Колумбії після того, як він почав поводитися дивно. Тоді Руфа запідозрили у вживанні наркотичного препарату «субоксон» і заборонили йому протягом року відвідувати даний торговий центр. Однак у квітні він знову повернувся в торговий центр, після чого заборона була продовжена на два роки. При цьому однокласники молодої людини підтвердили, що він вживав важчі наркотики, ніж марихуана.

Поліція в США заарештувала 21-річного білого жителя Лексінгтона Діланом Руфа в Північній Кароліні 18 червня. Обчислити передбачуваного злочинця поліції допомогли камери спостереження, що відобразили момент, коли молодий чоловік, схожий на Руфа, входив до церкви. Крім того, співробітники правоохоронних органів виявили в соцмережах фотографію Руфа, яка може свідчити про його расистські нахили. На знімку він одягнений в куртку з прапорами ПАР часів апартеїду і невизнаної держави Родезії (з 1980 року стала Зімбабве), в якому правила біла меншість.

Слідчі вважають, що розстріл був здійснений на ґрунті расової ненависті,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Lenta.

Як повідомляв Християнський портал КІРІОС, вечері 17 червня молодий чоловік увійшов до будівлі церкви і відкрив вогонь. В результаті стрілянини загинули шість жінок і троє чоловіків, серед яких глава приходу Клемент Пікні. За словами свідка, який стріляв сказав: «Я повинен це зробити. Ви гвалтуєте наших жінок і відбираєте нашу країну. І ви повинні померти ».