Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

ДАІ переслідує о. Михайла23 січня о 10:00 год. в Франківському районному суді м. Львова відбудеться розгляд справи проти викладача УКУ о. Михайла Димида. Його звинувачують у невиконанні зупинки на вимогу працівника міліції 29 грудня 2013 р. о 12.30 год. в с. Нові Петрівці (Київська обл.), коли колона автомобілів Автомайдану рухалася до Межигір’я, хоча в цей час він був поблизу Євромайдану в Києві.

Нагадаємо, як повідомляв Християнський портал КІРІОС, Львівські ДАІшники довго не думаючи, спочатку почали навідуватися до о. Михайла додому, а потім без його відома та присутності швиденько та без жодних доказів склали на нього адміністративний матеріал та направили його до Франківського районного суду м.Львова.  

До ДАІ м.Львова надійшов рапорт від київських ДАІшників, про те, що автомобіль священослужителя отця Михайла Димида 29.12.2013 року під час автопробігу в Києві ніби от не зупинився на вимогу інспектора ДАІ. 


"Дорожній контроль Львів" буде представляти та захищати права о. Михайла в суді на підставі угоди про правову допомогу.

Хочемо звернути увагу, що ДАІ переслідує о. Михайла за те, що він активно допомагає Євромайдану, молиться, сповідає та причащає майданівців у Києві.

Спільнота Українського католицького університету зробить все можливе для захисту свого викладача від звинувачень зі сторони ДАЇ.

«Так виглядає, що сьогодні будь-яка людина, чия поведінка чи навіть опінія не довподоби владі, може опинитися на місці о. Михайла Димида. Що заважає працівникам ДАЇ почати виписувати рапорти і протоколи про порушення направо і наліво?! Чи ще збереглися у них десь там в глибині залишки сумління? О. Михайло був там, куди його вело його священиче покликання – серед Людей на Майдані, яким було потрібне Боже Слово і духовна опіка. Це не подобається тим, хто має людей не за вільних громадян, а за людську масу. Але всі ми маємо пам’ятати, що крім людського, є ще Божий суд і Божа воля. Перед ними о. Михайло виконував, виконує і буде виконувати своє священиче служіння», – зазначив перший проректор УКУ Тарас Добко ,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на
прес-службу УКУ.

Додамо, що невиконання зупинки транспортного засобу на вимогу працівника міліції передбачає, за рішенням суду, позбавлення права керування на строк від 3 до б місяців. Останнім часом в Україні почастішали випадки, коли судді лише за наявності протоколу без жодних інших доказів залишали водіїв без прав на 6 місяців.