Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Філарет

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет розповів, звідки беруться звинувачення в тому, що він був пов'язаний з КДБ.

За словами Патріарха, з Комітетом держбезпеки були пов'язані всі, без винятку, архієреї. "Всі, без винятку! У радянські часи ніхто не міг стати архієреєм, якщо на це не давав згоду КДБ. Тому стверджувати, що я не був пов'язаний з КДБ, було б неправдою. Був пов'язаний, як і всі.", - зазначив Філарет. При цьому він стверджує, що ніяких звань у нього не було.

"Це все - домисли. Потрібно врахувати, що в радянській тоталітарній державі все було під контролем. Я повинен був погоджувати свою діяльність з державою. Наприклад, архієрей не мав права призначити священика на парафію без згоди КДБ", - сказав Предстоятель УПЦ КП. Він зазначив, що ставлення з боку спецслужби до нього було обережне, спроби схилити до співпраці ні до чого не приводили. "Знали, що я не піду на доноси на своїх братів. Знали до останнього часу. І зараз знають", - наголосив Патріарх Філарет в інтерв'ю журналу Weekly.ua