Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Патріарх Філарет

Все є в України, але нема єдності.

Патріарх Філарет

У другий день святкувань Дня міста у Львові відбулась спільна молитва, участь у якій взяли представники усіх церков. Очолив молитву Патріарх Філарет.

У спільній молитві за Львів взяли участь священики Вірменської церкви, християни Церкви віри Євангельської, духовенство Української греко-католицької церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви, Римо-католицької церкви, Української православної церкви.

 

Після молебню Патріарх Філарет виголосив привітальну промову, в якій привітав усіх з Днем Львова і зі святом Великомученика Юрія, Львівської ікони Божої Матері. Побажав Господньої охорони Львову від усякого зла. Патріарх зазначив, що святкування відбувається разом з представниками усіх Церков.

Предстоятель УПЦ КП зазначив, що вороги хочуть розділити Україну – по мові, церквах, історії. Ми повинні єднатись, тому в молитві за Україну ми просимо: «Боже, нам єдність подай».

"Все є в України, але нема єдності. Тому церква, яка має показувати дорогу в майбутнє, показує приклад єдності. В любові до України перемагайте усі перешкоди, тоді ми відстоїмо нашу незалежність. Нашу незалежність хочуть знищити. Не дамо знищити нашу українську державу. Ми досягли її не боротьбою, не революціями. Тепер ми проходимо випробовування – чи достойні мати незалежність держави. Треба жити в любові, у вірі до Бога. Сьогодні ми молимось разом за цілу Україну. Приклад Львова – сьогодні знак для всієї України, як треба єднатись", - підкреслив Патріарх у своїй промові.

Впродовж усіх запланованих святкувань була прекрасна сонячна погода яка додавала святкового настрою віруючим, які у великій кількості зібрались на спільну молитву.