Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В Іспанії заборонили аборти«Закон про захист прав зачатої і вагітної Жінки» на вимогу іспанських католиків затверджений урядом Іспанії.

Рада Міністрів Іспанії ухвалила новий законопроект - «Закон про захист прав зачаття і вагітність Жінки», яким планує заборонити в країні аборти і захистити ненароджених немовлят. Тепер очікується голосування в Конґресі Іспанії, де правляча консервативна Народна партія становить більшість, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на "Православіє".

Противник традиційного національного (християнського) духу Іспанії - попередній уряд соціалістів - провів в 2010 році закон, який дозволяв жінкам переривати вагітність до 14 тижнів - або до 22 тижнів у тому випадку, якщо зародок має серйозні ґенетичні аномалії (як це прийнято в більшості європейських країн). Нині правляча Народна партія, яка прийшла до влади в грудні минулого року і має абсолютну більшість в іспанському парламенті, планує впровадити закон, який скасує цей попередній, по суті, дітовбивчий закон соціалістів.

Зокрема, міністр юстиції Іспанії Альберто Руїс-Ґальярдон оголосив про свою незгоду з чинним законодавством. «Не можу зрозуміти, як припинили захищати зародок, дозволяючи аборти тільки тому, що є якийсь порок або ґенетичне порушення», - заявив Руїс-Ґальярдон у своєму інтерв'ю газеті "La Razon".

Новий закон офіційно називається «Закон про захист прав зачаття і вагітність Жінки». У такий спосіб Іспанія вирішила взяти курс на «захист людського життя з моменту зачаття». Аборт більше не буде "правом жінки", а знову має стати кримінальним злочином, покарання за який можна уникнути тільки в тому разі, якщо будуть в наявності передбачені законом винятки.

Напередодні в Іспанії активізували свою діяльність противники абортів, яких підтримує місцева Католицька Церква. По Мадриду прокотилися мільйонні демонстрації на захист сім'ї та віри. Суспільство розколоте новим законом на дві нерівні частини. Йде боротьба соціологічних опитувань. Як свідчить опитування агентства Metroscopia, 81% іспанців проти запланованої зміни абортного законодавства. Водночас тут є величезне політичне і економічне - католицьке - лобі й, зокрема, організація Opus Dei, яка легко може вивести на вулиці Мадрида до двох мільйонів осіб на підтримку заборони абортів.